• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İnci Lojistik Afrika'da liman arayışında

İnci Lojistik Afrika'da liman arayışında
Aliağa Petkim Limanı’nın ardından bu yıl içerisinde İzmir Alsancak Limanı’nda dökme yüklerin yükleme ve boşaltma hizmetini verecek olan İnci Lojistik’in sıradaki hedefi ise; Afrika limanlarından birinin işletmeciliğini yapmak.

Aliağa Petkim Limanı’nın ardından bu yıl içerisinde İzmir Alsancak Limanı’nda dökme yüklerin yükleme ve boşaltma hizmetini verecek olan İnci Lojistik’in sıradaki hedefi ise; Afrika limanlarından birinin işletmeciliğini yapmak.

Afrika ülkelerinin limancılık konusunda çok ciddi açığı olduğunu dile getiren İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, “Afrika limanlarında gerekli altyapı ve gerekli bilgi birikim yok. Afrika gelişen ve büyüyen bir pazar ancak, gemiler 10-15 gün rıhtımda bekliyor” diyerek bu bölgede liman arayışı içinde olduklarını söyledi. Gezgin, “Afrika ülkelerinde liman işletmeciliği için görüşmeler yapıyoruz. Hedefimiz 2011’in son çeyreğinde operasyonlara başlamak” dedi. Kuzey Afrika’da yaşanan olayların bu yatırım planını etkilemeyeceğini ifade eden Gezgin, bu bölgelerde yaşanacak demokratikleşme süreci ile birlikte yatırımların artacağını ve bunun kendilerine avantaj yaratacağını belirtti.

Ağırlık multimodalde olacak

2010 yılının İnci Lojistik için bir yapılanma yılı olduğunu aktaran Gezgin, özellikle İstanbul’dan Avrupa’ya yoğun multimodal taşımalara ağırlık verdiklerini söyledi. 2011 yılına hızlı başladıklarını belirten Gezgin, İzmir Alsancak Limanı’nı alarak bu alandaki yatırımlarımızı hızlandırdık. Bu sene bu limanımızda da vinç yatırımına gideceğiz” diye konuştu. Yeşil lojistiğin kendileri için son derece önemli olduğunu hatırlatan Gezgin, Mayıs ayında hizmete girecek olan Gemlik&İzmir-İtalya Deniz Otobanı servisi ile İzmir-Venedik transit süresini 2,5 güne indirecekleri gibi karbon salınımında da binlerce tonluk bir azalma sağlayacakları bilgisini verdi.

“En büyük sorun kayıt dışılık”

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Emrah Gezgin, sektörün en büyük sorunun kayıt dışılık olduğunu söyledi. Gezgin konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Türk lojistik sektörü ciddi bir yapılanma içerisinde. Firmalarımız kurumsallaşmaya başladı. Önceden kayıt dışı ekonomi çok daha yoğundu. İşin yüzde 70-75’i kayıt dışı yapılıyordu. Bu kayıt dışılık azalmış olsa da halen sektörümüzün en büyük sorunu bu. Birçok firma düşük kaliteli yağ ve kaçak motorin kullanıyor, sigortasız işçi çalıştırıyor. Bizim gibi kurumsal firmalar da bu firmalarla rekabet etmeye çalışıyor. Ancak denetimler başladı. Seçimlerden sonra bu tür denetimlerin daha da artacağını sanıyorum. Bu tür olumsuzluklara rağmen 5 yıl içinde Türk lojistik sektörünün çok büyüyeceğine inanıyorum.”

Kaynak: Aysel GENÇER/PERŞEMBE ROTASI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim