• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

İncirlik ABD uçaklarına açılıyor!

İncirlik ABD uçaklarına açılıyor!
İncirlik'in koalisyon uçaklarına açılması için "Gizli Bakanlar Kurulu Kararı" imzaya açıldı.


Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında ABD’nin IŞİD’e karşı İncirlik’i sınırlı olarak kullanabilmesi izni çıktı. ABD uçakları, İŞİD operasyonları için İncirlik’ten kalkacak. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da İncirlik konusunda alınan bu kararı üstü kapalı biçimde doğruladı ve ‘’Bu tür şeyler gizli kalır. Resmi Gazete’de de yayımlanmaz’’ dedi.

ABD’de de Türkiye’nin İncirlik izni karşısında Güneydoğu sınırında tampon bölge kurmasına sıcak yaklaşacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkiye’nin 2 bin 950 kilometrelik tüm kara sınırlarında, Fiziki Sınır Güvenlik Sistemi kurulması benimsendi. Teröristlerin geçiş noktalarının engellenmesi için duvar yapılacak ve hendek kazılacak.

İHA’LARA SİLAH

Mutabakat uyarınca, ABD Hava Kuvvetlerinin unsurları, IŞİD’e karşı mücadele operasyonları için, Adana’daki İncirlik üssünü kullanabilecek.  ABD; ayrıca İHA’ları silahlandırarak Suriye içinde IŞİD’e karşı kullanmayı planlıyor. Türkiye ise güvenli ve uçuşa yasak bölge ve PYD’den duyduğu rahatsızlığı da ABD tarafına bildirdi. İnsansız hava araçlarının, silahlandırılmaları halinde IŞİD’e ait nokta hedeflerin vurulması da mümkün olacak.

ÖZEL TEMSİLCİ

Öte yandan İŞİD ile mücadele kapsamında ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral John Ellen’in geçen hafta yaptığı Türkiye ziyaretinde de önemli kararlar alındığı öğrenildi. ABD, Türkiye’nin özellikle Güneydoğu sınırında ve sınır ötesinde ‘’Tampon bölge’’ olarak da adlandırılan ‘’Güvenli bölge” oluşturmasına destek verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim