• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Indra, Eurofıghter İçin Yeni Radar Geliştirecek

Indra, Eurofıghter İçin Yeni Radar Geliştirecek
Indra, Eurofighter savaş uçakları için yeni Captor-E radar sistemini geliştirmek üzere 90 milyon €'luk anlaşmaya imza attı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Eurofighter konsorsiyumuna üye dört ülkenin (İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya) savunma bakanları adına NETMA, dünyanın en ileri teknoloji radar sistemini geliştirmek ve entegre etmek üzere Avrupa sanayinden temsilcilerle bir anlaşma imzaladı.

Sistemin teknolojisi, aktif elektronik taramalı dizi radarı (AESA) ve antenin hareket etme kabiliyeti sayesinde Eurofighter Typhoon piyasadaki rakiplerine göre çok daha geniş görüş alanına sahip olacak. Bunun yanı sıra radar; aynı anda birçok işlevi yerine getirebilmek gibi geniş bir kapasite ve özellikler yelpazesine sahip olacak şekilde geliştirilme potansiyeli de taşıyor. Dolayısıyla, Avrupalı uçağın operasyonel yeteneklerinde kalite açısından önemli artış sağlanacak.

Indra'nın bu anlaşmada çok ilgili bir rolde ve ileri düzeyde teknolojik kapasitede yer alması, yüksek endüstriyel getiri sağlayacak. Ayrıca, 100'den fazla mühendisten oluşan bir ekibin gelecek birkaç yıl boyunca inovasyon ve geliştirme çalışmalarını yürütmesi gerekecek. Bunların yanı sıra şirket bu tür teknolojilerin öncüsü olmaya ve güçlü konumunu korumaya devam edecek.

Indra, sistemin Eurofighter üyesi ülkelerin ve platformun ihraç edilebileceği diğer ülkelerin uçaklarında kullanılmak üzere gelecekte üretiminde yer almak açısından da ideal bir konumda bulunuyor. Bu yeni teknolojinin sisteme eklenmesi, ihraç edilme şansını büyük oranda artırıyor: Captor-E'nin teknolojisi, bugünün endüstrisinde önemli unsurlardan biri.

Indra, Eurofighter için uçuş donanımı ve sistemleri sağlayan üçüncü büyük tedarikçi olmanın yanı sıra en büyük İspanyol sağlayıcı. Aynı zamanda önde gelen bir test ve simülasyon donanımı ve bakım çözümleri sağlayıcısı. Indra'nın bu projede yer alması, programın başlıca tedarikçilerinden biri olarak konumunu güçlendirirken, platformun geliştirilmesine katkıda bulunmasını da sağlayacak.

Indra, Yönetim Kurulu Başkanı Javier Monzón'un önderliğinde, dünyanın en büyük çokuluslu danışmanlık ve teknoloji şirketlerinden biri olmanın yanı sıra Avrupa'da ve Latin Amerika'da lider konumda bulunuyor ve gelişmekte olan diğer pazarlarda genişlemesini sürdürüyor. Sürdürülebilirliğe ve müşteriye odaklı faaliyetlerinin temel taşını inovasyon oluşturuyor. Indra, araştırma, geliştirme ve inovasyon alanına son üç yılda yaptığı 570 milyon Euro'yu aşan yatırımlarıyla Avrupa'da sektör liderlerinden biri haline gelmiş bulunuyor. Yaklaşık 3 milyar € cirosu olan şirket, 43.000 çalışanıyla 138'den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet veriyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim