• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İnebolu Liman ihalesine süreli kapasite artırımı şartı konulmalı

İnebolu Liman ihalesine süreli kapasite artırımı şartı konulmalı
İnebolu TSO Başkanı İşeri, 27 Kasım'da ihaleye çıkacak İnebolu Limanı için süreli kapasite artırımı şartı konulması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, 27 Kasım'da ihaleye çıkacak İnebolu Limanı için süreli kapasite artırımı şartı konulması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Kastamonu İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, İnebolu Liman ihalesinin mevcut hali ile satılacak olmasına tepki gösterdi. 

27 Kasım'da yapılacak olan İnebolu Limanı ihalesi şartnamesine, limanın 5 milyon ton kapasiteye çıkarılması ile balıkçı barınağının kesinlikle projeye katılması gerektiğinin altını çizen İşeri, "Bu konuların sahip çıkılması yönünde milletvekillerine, Kastamonu ve Çankırı Valilerine, limana ihtiyaç duyacak, ihracat yapacak iş adamlarına avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Artık şu limana sahip çıkalım, yoksa mevcut hali ile satılacak. Bu şekliyle ihaleyi alacak olan, limana hiçbir şey yapmayacak. Limanın kapasitesinin küçük olduğunu geçtiğimiz günlerde limana sığmayan hamsi teknelerinde gördük. Bir çok tekne limana giremediği gibi onlar varken limana gemi de giremedi" dedi.

Balıkçı Barınağının kesinlikle yapılması gerektiğini ifade eden Şakir İşeri, "Limanın bu halinin çok küçük olduğunu geçen hafta herkes gördü. Limana giremeyen hamsi teknelerinin faydasını esnaf gördü, herkes gördü, esnaf nefes aldı. Balıkçı barınağının yapılmasının şart olduğunu herkes anladı. Şartnameye kapasite artırımı şartı süresi konulmadan yapılacak olan satışta, ihaleyi alan firma buraya hiçbir yatırım yapmayacak. Tel örgü örülecek, ve yıllardır bu alandan geçimini sağlayan balıkçımız tel örgünün içine dahi geçemeyecek" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim