• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İnebolu'da gemi onarım havuzu batırıldı

İnebolu'da gemi onarım havuzu batırıldı
İnebolu Tersanesi'nde, gemi onarım havuzunun dalış sorununun giderilmesinin ardından, 3 yıl sonra bir gemi bakıma alındı.

İnebolu Tersanesi'nin Çalışmaları

İnebolu Tersanesi'nde, gemi onarım havuzunun dalış sorununun giderilmesinin ardından, 3 yıl sonra bir gemi bakıma alındı.

Edinilen bilgiye göre, tersanenin de içinde bulunduğu İnebolu Limanı'nın doğu iskelesindeki 5 bin 500 metrekarelik alanda, özel bir firma tarafından 3 ay önce başlanan tarama çalışmalarının ilk bölümü tamamlandı. Tarama sonucunda, iskele bölgesindeki derinlik 6 metreden 10 metreye çıktı.

Yeterli derinlik oluştuktan sonra, pompa ve kato kullanılarak yapılan çalışmayla, gemi onarım havuzunun batırılması sağlanmış oldu. Bununla birlikte, 3 yıl aradan sonra ilk gemi bakım ve onarım için tersaneye geldi.

Şaft arızası bulunduğu bildirilen Malta bayraklı Adatepe S. adlı kuru yük gemisindeki arızanın giderilmesi için çalışmalara başlandı.

Tersane yetkilisi Ergüven Örüklü, yaptığı açıklamada, havuzun faaliyete geçirildiği iskele için, ilgili kurumdan 6 ay süreyle izin aldıklarını belirterek, "Burada geçici olarak faaliyet göstereceğiz. Şimdi de havuzun asıl yeri olan iskelenin liman içine bakan kısmını tarayacağız. Ancak burada kaya var, kayaları kırarak tarama çalışmasını 3 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yapılan taramalar sayesinde, limana gelen gemilerin karaya oturma korkusunun ortadan kalktığını dile getiren Örüklü, "Yaptırdığımız tarama sayesinde 3-4 bin tonluk gemiler oturmadan rahatça çıkabiliyor" diye konuştu.

Ergüven Örüklü, tersane bünyesindeki 1 römorkör ve 2 palamar botla gemilere pilotaj hizmeti de verdiklerini anımsatarak, iskeleye yanaşamayan gemilere yardımcı olduklarını, bu hizmeti ücretsiz olarak yaptıklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim