• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

İnebolu'da sahil güvenlik botu battı

İnebolu'da sahil güvenlik botu battı
İnebolu Belediyesi'nin İstiklal Müzesi olarak kullanmayı planladığı sahil güvenlik botu, Evrenye Köyü açıklarında battı.

İnebolu Belediyesi'nin İstiklal Müzesi olarak kullanmayı planladığı sahil güvenlik botu, Evrenye Köyü açıklarında battı.

İnebolu Belediyesi tarafından İstiklal Müzesi yapılması için Samsun'dan Azmi Kaptan adlı balıkçı teknesi ile çekilerek İnebolu'ya getirilmeye çalışılan 1968 model TCSG-126 Sahil Güvenlik Botu, Evrenye Köyü açıklarında su almaya başladı.

Botun su alması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ile balıkçılardan yardım istendi. Olay yerine giden TCSG-96 Sahil Güvenlik Botu ile balıkçıların katıldığı kurtarma çalışmaları başarılı olmadı. Su almaya devam eden bot, sulara gömüldü.

İnebolu Liman Başkanı Ergün Kayalı olaydan sonra Evrenye Balıkçı Barınağı'na gelerek, balıkçılardan bilgi aldı. Botun çıkartılması için inceleme yapılacağı bildirildi.

Balıkçı Murat Topal, olay yerine vardıklarında geminin yan yatmış durumda olduğunu belirterek, "İçindeki suyu boşaltmak mümkün olmadı. Birkaç dakika içinde de batarak gözden kayboldu" diye konuştu.

İnebolu Limanı'nda 14 yıl görev yaptıktan sonra 15 Haziran 2011 tarihinde hurdaya ayrılan ve daha sonra Samsun'a gönderilen 1968 model TCSG-126 Sahil Güvenlik Botu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İnebolu Belediyesi arasında imzalanan protokolle İstiklal Müzesi yapılması için İnebolu Belediyesine hibe edilmişti.

İnebolu Belediyesi tarafından sahil güvenlik gemisi için Zafer Yolu Caddesi kenarında kaide hazırlanmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim