• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İngiliz BAE Systems'den dev ihaleli satış

İngiliz BAE Systems'den dev ihaleli satış
İngiliz BAE Systems, ülkelerin savunma harcamalarını azaltmasıyla birlikte Amerika’da değeri 2 milyar doları bulan ticari havacılık iş kolunun bir bölümü ile bazı varlıklarını ihale yoluyla satışa çıkardı.

BAE Systems'ten dev ihale

36 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri olan İngiliz BAE Systems, ülkelerin savunma harcamalarını azaltmasıyla birlikte Amerika’da değeri 2 milyar doları bulan ticari havacılık iş kolunun bir bölümü ile bazı varlıklarını ihale yoluyla satışa çıkardı.

WSJ gazetesinin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, BAE’nin havacılık dışında satacağı varlıklar arasında otobüsler ve kamyonlar için hybrid yürütme sistemleri üreten şirketler de bulunuyor. BAE, daha öncede uçak motoru kontrol ünitesi bölümünü General Electric’e satmıştı. BAE’nin satışla ilgili nihai teklifleri en erken önümüzdeki hafta alması bekleniyor. Gazeteye göre, BAE’nin rakipleri Rockwell Collins, Woodward Governor ile yatırım şirketi Warburg Pincus, Carlye Grup ve ulaştırma şirketi Greenbriar şirketinin satılacak tüm varlıklar veya bazıları ile ilgilenebileceği kaydediliyor. BAE, 20 ülkede 100 binin üzerinde çalışana sahip. Savunma sanayisinin dışında hava ve uzay sanayisi alanında da faaliyet gösteren şirket 1999 yılında British Aerospace ve Marconi Electronic Systems’in birleşmesiyle ortaya çıktı ve böylece savunma sanayisinde dördüncü büyük şirket oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim