• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İngilizler seyahat planlarını açıkladı

İngilizler seyahat planlarını açıkladı
İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği ABTA, 2013 yılı seyahat trendlerini açıkladı. Açıklamada ABTA'nın Türkiye'ye dair beklentilerine de yer verildi.

 

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği ABTA, 2013 yılına ilişkin seyahat trendlerini mercek altına aldı. İngiltere'deki yurt dışı paket tur satışlarının yüzde 90'ını gerçekleştiren şirketleri çatısı altında bulunduran ABTA'nın "2013 Seyahat Trendleri Araştırması"nda Türkiye ile ilgili öngörüler de açıkladı.
 
Seyahat Trendleri Araştırması'nda 2012 yılında İspanya, Yunanistan, ABD, Fransa, Güney Kıbrıs ve İtalya ile birlikte Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonları arasında yer aldığı belirtilirken talebin yine aynı doğrultuda seyredeği ifade edildi.
 
TÜRKİYE'DEKİ BALON TURLARI'NA VURGU YAPILDI
 
2013 yılında İngiltere seyahat pazarının yüzde 5'ini macera turizmi arayışındaki kişilerin oluşturacağına dikkat çekilen araştırmada Türkiye'deki balon turlarından şu sözlerle vurgu yapıldı:
 
ABTA'nın araştırmasına göre tüketicilerin yüzde 5'lik kısmı 2013 yılında macera turizmi yaşamak istiyorlar. İster Türkiye'de balon turları isterse Kuzey İspanya'da rafting olsun, tur operatörleri tüketicilerin artan macera talebini yakalamak için daha çok seçenek sunuyorlar."
 
"BOND'UN SON FİLMİ TÜRK TURİZMİNİ OLUMLU ETKİLEYECEK"
 
2013 Trendler raporunda Türkiye ile ilgili olarak özel bir başlık da açıldı. Bu bölümde, bazı sahnelerinin çekimi ülkemizde gerçekleştirilen James Bond serisinin son filmi "Skyfall"un İngilizlerin Türkiye'ye ilgisini arttıracağı öngörüsü yer aldı.
 
Araştırmada, İstanbul'un Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalan mirasına dikkat çekilirken Antalya sahillerinin ilgi çekeceği belirtildi. Çok bilinmese de Edirne'nin ziyarete değer bir kent olduğu ifade edilirken ülkedeki en güzel camilerden bazılarının bu kentte bulunduğuna dile getirildi.
 
Türkiye'nin kıyı şeridinde kaliteli oteller bulunduğuna dikkat çekilen araştırmada, Akdeniz'in en güzel golf sahalarından bir kısmının da Türkiye'de bulunduğu belirtildi. Sözkonusu bölümde Türkiye'nin Efes'ten Pergamon'a, Kapadokya'dan Antalya'ya kadar turist çeken noktaları hakkında bilgilere yer verildi.
 
Türkiye'nin büyüyen turizm potansiyeline de dikkat çekilen araştırmada 2013 yılında Türk Hava Yolları'nın Edinburg'dan direkt uçuşlara başlayacağı Raffles Hotel and Spa'nın İstanbul'da, Swisshotel Beach Resort'un Bodrum'da; Tui Sensatori Resort'un ise Side'de hizmete gireceği ifade edildi.
 
2013 YILINDAKİ GENEL TRENDLER
 
ABTA'nın 2013 yılında ön plana çıkmasını beklediği genel trendler ise şu başlıklarda toplandı:
 
• Kişiye özel paket tatillere olan talep artıyor: Esneklik içeren kişiye özel tatillere talaep artacak, tur operatörleri de bu yönde adımlar atıyorlar.
 
• Tüketiciler paraların karşılığını almaya önem veriyor: Ekonomik belirsizliğin artmasıyla birlikte tüketiciler tatilden vazgeçmek yerine, verdikleri paranın karşılığını almaya daha çok dikkat eder hale geldiler.
 
• Lüks ve "her şey dahil" paketlere ilgi artıyor: Orta sınıfta kemer sıkma önlemleri had safhaya ulaşmışken her şey dahil tatillere ilginin çok güçlü şekilde artması bekleniyor. Lüks ürünler de 2013'te talebin artacağı ürünler arasında yer alacak.
 
• "Staycation" devam etse de İngilizler güneş arayışında. 2012 yılında olimpiyatlar ve Kraliçe'nin "Elmas Jubilesi" nedeniyle İngilizler tatillerini ülkelerinde geçirseler de iki yaz üst üste yağışlı geçen sezon nedeniyle güneşli ülkelerde tatil arayışı artacak.
 
• Genç seyahatseverler daha çok gezecek: ABTA araştırmaları gençlerin daha sık seyahat ettiğini ortaya koyuyor. Yaşları 15-24 arasında değişen gençler son bir yıllık süreçte neredeyse 5 kez seyahate çıkmış durumdalar. Bu sayı bir önceki yılda dörttü.
 
• Daha önce gidilen destinasyonlar popüler olacak: Ekonomik belirsizliklerin hüküm sürdüğü dönemde insanlar tatillerini en iyi bildikleri yerlerde geçirmek istiyorlar. 2013 erken rezervasyon verileri de Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya ve ABD'nin popülaritesini önümüzdeki dönemde de artacağını gösteriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim