• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İngilizler'den Datça'ya cennet övgüsü geldi

İngilizler'den Datça'ya cennet övgüsü geldi
The Daily Telegraph gazetesi, Datça’nın yüzyıllardır cennetin sembolü olduğunu vurguladı.

The Daily Telegraph gazetesi, Datça’nın yüzyıllardır cennetin sembolü olduğunu vurgulayarak, "Etkileyici manzara, tenha koylarla ve sahillerle nefes kesici. Dağların denizle buluştuğu çevre huzur verici. Kekik kokan hava ve badem çiçekleri, begonvil ve hanımeliyle örtülü taş evler ruhu besliyor" diye yazdı.

The Daily Telegraph, "Türkiye’nin Datça Yarımadasındaki cennet" başlıklı haberinde, Yunan tarihçi, coğrafyacı ve filozof Strabo’nun, "Eğer Tanrı insanlarının uzun yaşamasını istiyorsa onları Datça Yarımadasına bırakacak" sözlerine yer vererek, yüzyıllardır cennetin sembolü olan Datça’nın Mikenker, Dorlar, Persler, Romalılar ve Osmanlılar tarafından sevildiğine dikkat çekti.

-DATÇA RUHU BESLİYOR-

Bugün ise Datça’nın huzurlu, bozulmamış ve sofistike bir tatil yeri olarak anıldığının altı çizilen haberde, Mısır, Ön Asya, Etiyopya ve Toskana’yı ziyaret eden Strabo’nun Datça’yı tamamen büyüleyici bulduğu ifade edilerek, "Bunun neden olduğunu anlamak çok zor değil. Etkileyici manzara, tenha koylarla ve sahillerle nefes kesici. Dağların denizle buluştuğu çevre huzur verici. Kekik kokan hava ve badem çiçekleri, begonvil ve hanımeliyle örtülü taş evler ruhu besliyor" yorumuna yer verildi.

Gazete ayrıca, yüzmek, rüzgar sörfü yapmak ve dalmak için çakıllı "Taşlık" ya da kumlu "Kumluk" sahillerine dikkat çekerken, en önemli antik Yunan liman şehirlerinden Knidos’a da gidilmesini tavsiye ediyor.
  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim