• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İngiltere İran'a savaşa hazırlanıyor

İngiltere İran'a savaşa hazırlanıyor
İngiliz gazetenin haberine göre, savaşın olup olmayacağı değil, zamanı tartışılıyor. Gerilim sürerken, İsrail, parasının bir kısmını Almanya'nın ödediği nükleer denizaltıyı teslim almaya hazırlanıyor.

İngiliz gazetenin haberine göre, savaşın olup olmayacağı değil, zamanı tartışılıyor. Gerilim sürerken, İsrail, parasının bir kısmını Almanya'nın ödediği nükleer denizaltıyı teslim almaya hazırlanıyor.

Yayın hayatına dün başlayan Robert Murdoch'un yeni gazetesi Sun on Sunday, İngiltere ordusunun İran'la muhtemel bir savaşa karşı hazırlıklar yaptığını iddia etti.

Gazetenin, üst düzey yetkililere dayandırdığı özel haberinde, artık İran'la savaşa girilip girilmeyeceğinin değil, savaşın ne zaman olacağının tartışıldığı belirtildi.

Habere göre, İngiltere 18 ila 24 ay arasında başlayacağı tahmin edilen savaşa hazırlık için Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını da artırıyor.
İngiltere bir süreden beri körfeze yaptığı yığınak sonucunda bugün bölgedeki savaş gemisi sayısını yediye çıkarmış durumda.

Olası bir savaş durumunda ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bir tabur İngiliz askeri hava yoluyla sevk edilecek; Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları Katar, Umman, Bahreyn ve BAE'deki üstlerde konuşlanacak.
Çatışmalara nükleer deniz altılar ve ihtiyaç olması halinde takviye İngiliz piyade birlikleri de katılacak.

İsrail'e nükleer denizaltı

İran'la gerilim artarken İsrail, güdümlü nükleer füze taşıyabilen Alman yapımı 'Tannin' denizaltıyı teslim almaya hazırlanıyor. Yılsonu İsrail’e iade edilmesi Veklenen ve Kiel’de yapımı süren denizlatı, savaş durumunda İran’a ‘ikinci saldırıyı’ yapabilecek güçte.

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana üretilen en büyük denizaltı olan ve İbranicede ‘Timsah’ anlamına gelen Tanin, tam 466 milyon sterline mal oldu. Bu paranın üçte biri de ‘savaş tazminatı vergisi’ ödeyen Almanların cebinden çıktı.

Howaldtswerke-Deutche Werft adlı gemi şirketi tarafından test edilen dizel elektrikle çalışan denizaltı öncekilerin aksine yeni bir sistemle donatılıp üç hafta yakıt ikmali yapmadan kullanılabilecek. İsrail ve Almanya arasındaki denizaltı anlaşması 2005’te Gerhard Schröder döneminde yapılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim