• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İngiltere - KKTC uçak seferleri başlıyor

İngiltere - KKTC uçak seferleri başlıyor
KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, sadece paket tur satın alan turistler için İngiltere’den charter uçak seferi başlatacaklarını açıkladı.

İNGİLTERE - KKTC UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR

ITB Berlin’den sonra dünya turizminin en büyük fuarlarından biri olarak kabul edilen Dünya Turizm Fuarı WTM (World Travel Market) dün Londra’da açıldı.

Fuara katılan KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, burada yaptığı açıklamada, sadece paket tur satın alan turistler için İngiltere’den KKTC'ye charter uçak seferi başlatacaklarını açıkladı.

Aşıkoğlu, yolcu bazında değil paketli yolcu sayısında bir artış beklediklerini bunun için de fuara gelmeden önce bakanlığın bir uçak projesi hazırladığını kaydetti.

İngiltere için bir uçak koymaya çalıştıklarını anlatan Aşıkoğlu, “KTHY battıktan sonra İngiltere’de ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. AtlasJet'in de devre dışı kalmasıyla bu kulvarı sadece Türk Hava Yolları ile Pegasus üstlendi. Bu iki şirket şu anda çok ciddi bir pazar payına sahip oldu” dedi.

İngiltere pazarına 30 ila 35 bin civarında bir koltuk arzı gerçekleştirdiklerini ve koltuk başına 110 sterlin teşvik verdiklerini vurgulayan Şahapoğlu, uzun zamandır İngiltere pazarına veremedikleri reklamları da başlatacaklarını söyledi.

Charter uçağı doldurmak için İngiltere pazarına yönelik 500 bin sterlinlik bir reklam kampanyası başlatacaklarının altını çizen Şahapoğlu, charter uçağının dolması için de bir PR (halkla ilişkiler) şirketi ile anlaştıklarını ifade etti.

Geçen yıla göre çok daha planlı ve analitik bir yaklaşım ortaya koyduklarını belirten Şahapoğlu, hedeflerinin İngiltere’de paket turist anlamında yüzde 20 ile 30 arasında bir artış beklediklerini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim