• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İngiltere'den Koç'a yüksek onur nişanı!

İngiltere'den Koç'a yüksek onur nişanı!
İngiltere Büyükelçiliği, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olan nişanı ile onurlandırıldığını açıkladı.

İngiltere'den Koç'a yüksek onur nişanı!

İngiltere Büyükelçiliği, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olan nişanı ile onurlandırıldığını açıkladı.

 İngiltere Büyükelçiliği, uzun yıllardır İngiltere-Türkiye ilişkilerine seçkin katkılarından ötürü Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olan “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) Britanya İmparatorluğu (onursal) Mükemmeliyet Önderliği ” nişanı ile onurlandırıldığını açıkladı.

İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç’un uzun yıllardır İngiltere-Türkiye ilişkilerine seçkin katkılarından dolayı “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) – Britanya İmparatorluğu ( onursal) Mükemmeliyet Önderliği” nişanı ile onurlandırıldığını açıkladı.

İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olarak gösterilen “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire” nişanı, 2011 yılı içerisinde düzenlenecek tören ile Rahmi M. Koç’a takdim edilecek.

İngiltere Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire” nişanının ilk kez 1917 yılında Birleşik Krallık Hükümdarı V. George tarafından verilmiş olan bir şövalyelik nişanı olduğuna dikkat çekilirken, ödüle ilişkin “CBE Nişanı yüksek profili ve rolü ile faaliyet gösterdiği alanlarda tüm dünya için örnek teşkil eden kişilere takdim edilmektedir” denildi.

Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamalarıyla eş zamanlı olarak verilen bu nişanının Türkiye ve İngiltere ilişkilerine uzun yıllar boyunca yapmış olduğu değerli katkılardan ötürü Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a verildiğini açıkladı.

1917 YILINDA İLK KEZ VERİLDİ

İlk kez 1917 yılında Birleşik Kralları hükümdarı olan V. George tarafından İngiltere Krallığı’na üstün hizmetleri olan kişileri onurlandırmak üzere kurulan “Most Excellent Order of the British Empire” ödülü “Knight and Dame Grand Cross (GBE), Knight and Dame Commander (KBE/DBE), Commander (CBE), Officer (OBE) ve Member (MBE) olmak üzere 5 kategoriden oluşmaktadır. Ödüle aday gösterilecek kişiler İngiliz hükümeti tarafından İngiliz Kraliyeti’ne yapılmakta; verilen ödüller sivil ve askeri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ’UN ÖZGEÇMİŞİ:

Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1958 yılında Ankara’da Otokoç şirketinde görev almak suretiyle Koç Topluluğu’nda bilfiil çalışmaya başladı ve bütün çalışma hayatını Koç Topluluğu'nda geçirdi.

1960 yılında Koç Topluluğu’nu Ankara’da temsil eden Koç Ticaret A.Ş.’ne geçti. 1963 yılında kurulan Koç Holding’in Ankara’da bulunan şirket merkezinin 1964 yılında İstanbul’a nakli ile Koç Holding A.Ş. Genel Koordinatörü oldu ve İstanbul’a yerleşti.

Bundan sonra sırasıyla 1970 yılında yedi kişiden müteşekkil İcra Komitesi Başkanı, 1975 yılında İdare Meclisi Başkan Yardımcısı, 1980 yılında dört kişilik üst düzey idarecilerinden kurulu Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu.

1984 yılında, Merhum Vehbi Koç, İdare Meclisi Başkanlığından ayrılınca Rahmi M. Koç Başkan seçildi.

30 Mart 1984 tarihinde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Rahmi Koç 4 Nisan 2003 tarihinde emekli olunca büyük oğlu Mustafa V. Koç Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Kendisi bu tarihten itibaren Koç Holding Şeref Başkanlığı'nı üstlenmiştir, Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, 7 Kasım 1994 tarihinde yapılan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) toplantısında 1995-1996 yılları için ICC Başkanı olarak seçilmiştir.

Rahmi M. Koç, 21 Mayıs 1998 tarihinde Johns Hopkins Üniversitesi'nden, 28 Eylül 1998 tarihinde Anadolu Üniversitesi'nden, 14 Mayıs 1999 tarihinde Ege Üniversitesi'nden, 14 Haziran 2000 tarihinde Bilkent Üniversitesinden ve 23 Nisan 2001'de Köstence Ovidius Üniversitesi'nden Fahri Doktora ve 26 Mayıs 2008'de Adnan Menderes Üniversitesi'nden " Fahri Bilim Doktoru" unvanları almıştır.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi’ne katkısı dolayısı ile 2 Kasım 1982 tarihinde Alman Hükümeti tarafından Grosses Verdienst Kreuz ödülü alan Rahmi M. Koç, 18 Haziran 2001'de Türk İtalyan Sanayi işbirliği geliştirilmesinden dolayı "İtalyan Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı"na layık görülmüştür.

Rahmi M. Koç ayrıca ülkemizde eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptığı katkılar dolayısıyla 27 Ekim 1997 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI" ile ödüllendirildi.

Türkiye’de sağlık, kültür ve sanat yaşamının gelişmesinde öncü rol üstlenen Koç Ailesi, ülkenin kültür mirasına yaptığı katkılar sebebiyle Dünya Anıtlar Vakfı (World Monuments Fund) tarafından Hadrian Ödülü’ne layık görüldü.

Dünyanın en prestijli hayırseverlik ödülleri arasında yer alan ve hayırseverliğin Nobel’i olarak gösterilen Carnegie Hayırseverlik Ödülü de, 2009 yılında topluma yaptığı eşsiz katkılarından dolayı Koç Ailesi’ne verildi.

Rahmi M. Koç Rotaryen olup; 1976-1977 yılları arasında Başkanlık yapmıştır. İstanbul Açık Deniz Yat Kulübü ve New York Yat Kulübü üyesidir.

Rahmi M. Koç’un üye olduğu kuruluşlar:

• Foreign Policy Association, Fahri Üye
• Metropolitan Sanat Müzesi, New York, Onursal Mütevelli Heyeti Üyesi
• Uluslararası Ticaret Odası Eski Başkanı (1.1.1995 - 31.12.1996 arası Başkanlık)
• Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi, İş Danışma Kurulu Eşbaşkanı
• Vehbi Koç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili
• Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
• Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı
• Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi, İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı
• TURMEPA / Deniz Temiz Derneği Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı
• Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Onursal Başkanı
• Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Danışma Kurulu Üyesi
• Türk Yunan İş Konseyi Başkanı ( 1992-1999 arası )
• Allianz Aktiengesellschaft Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi
• J.P. Morgan Chase Milletlerarası Danışma Kurulu Eski Üyesi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim