• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İngiltere'den UPS'e havaalanı yasağı

İngiltere'den UPS'e havaalanı yasağı
İngiltere güvenlik kaygıları nedeniyle kargo ve ileti şirketi UPS'in ülkedeki bazı havaalanlarını kullanmasını yasakladı.

İngiltere'den UPS'e havaalanı yasağı

İngiltere güvenlik kaygıları nedeniyle kargo ve ileti şirketi UPS'in ülkedeki bazı havaalanlarını kullanmasını yasakladı.

Ancak Ulaşım Bakanlığı, söz konusu havaalanlarının ismini vermedi ve endişe duyduğu güvenlik zaaflarına ilişkin bir açıklama yapmadı. İlgili Konular İngiltere UPS kararın kendisine yardımcı olacağını düşündüğünü ve eksikliklerini gidermek üzere çalıştığını söyledi. UPS'in cuma günü yaptığı açıklamada, müşterilerine İngiltere'den gelecek gönderilerin gecikmeye tabi olacağını ifade etti.

Şirket adına yapılan açıklamada, "Bazı birimlerin çalışmasına geçici olarak son verildi, bu da bazı durumlarda gönderilerin gecikmesine yol açtı" dendi.UPS, hükümetin kararının belli bir tehdit değil, genel güvenlik denetimleri çerçevesinde verildiğini söyledi.

Kargo uçağına saldırı endişesi

Uluslararası güvenlik kurumları, kargo uçaklarının terör saldırılarına açıklığı konusunda endişeli. Geçen yıl, Yemen'e hareket eden kargo uçaklarında toner kartuşlarının içine saklanmış iki bomba bulunmuştu.Bombalardan biri Dubai'deki bir FedEx binasında, diğeri ise İngiltere'deki bir UPS deposunda keşfedilmişti.Yetkililer, bombaların çalışır durumda olduğunu ve uçuş sırasında patlayabileceğini açıklamıştı.İngiltere Ulaşım Bakanlığı'nın açıklamasında başka şirketlerden bahsedilmedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim