• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İngiltere’nin rotası Türkiye’yi gösteriyor

İngiltere’nin rotası Türkiye’yi gösteriyor
Türkiye’yi yılbaşı dönemi için en çok hangi ülkelerin tercih ettiğini araştırıldı. Muhteşem doğası, sıcak havası ve masmavi denizleri ile Türkiye’nin tam bir yaz turizmi cenneti olduğu tüm dünyada biliniyor.

 

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner; Türkiye’yi yılbaşı dönemi için en çok hangi ülkelerin tercih ettiğini araştırdı. Muhteşem doğası, sıcak havası ve masmavi denizleri ile Türkiye’nin tam bir yaz turizmi cenneti olduğu tüm dünyada biliniyor. Kışın soğuk havalardan kaçmak için de Türkiye, Avrupalıların tercihi olmaya en uygun ülkelerden. Skyscanner’ın verilerine göre yılbaşı ve Noel tatillerinde Türkiye’yi en çok İngilizler tercih ederken, Almanlar ve Ruslar da kış tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyenlerden.
 
Kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner; yılbaşı ve Noel dönemi için Türkiye’yi en çok hangi ülkelerin aradığını araştırdı. Türkiye sadece yaz turizmi ülkesi olmaktan çıkıp, kışın da artarak tercih ediliyor. Tüm Avrupa’da tatil döneminin başladığı 22 Aralık, aynı zamanda en sık uçuşun gerçekleştiği tarih. Bu dönemde Türkiye’yi en çok tercih eden ülke İngiltere olurken, İngilizleri Almanlar ve Ruslar izliyor.  
 
Türkiye’nin Güneşi İngilizleri ve Almanları Cezbediyor
 
İngilizlerin geleneklere bağlılığıyla tanınmasına ve Noel dönemi Avrupa’da genelde aile ile geçirilen bir tatil olmasına rağmen, Skyscanner’ın araştırmasına göre her beş İngiliz’den biri, bu sene tatilde daha güneşli bir ülkeye gitmeyi tercih ediyor. Bu sene İngilizlerin bir kısmı, kış güneşini geleneklerine tercih edeceğe benziyor. Kuzey Avrupa’da hava sıcaklıkları sıfırın altına inerken, Türkiye de bu akımdan faydalanacak gibi duruyor ve Türkiye Aralık ayında en çok İngilizler ve ardından Almanlar tarafından tercih ediliyor. 
 
Yaz-Kış Fark Etmiyor, Ruslar Hep Türkiye’de
 
Skyscanner’ın araştırma sonuçlarına göre Rusya, yılbaşı döneminde Türkiye’yi en çok tercih eden üçüncü ülke. Ruslar deniz, güneş ve kum üçlüsü olmadığında bile Rusya’nın dondurucu soğuklarından kaçıp kendilerini Türkiye’nin ılıman iklimine bırakıyorlar.
 
İtalyanların Türkiye’ye Kanı Kaynadı
 
Skyscanner’ın sonuçlarına göre yılbaşı dönemini Türkiye’de geçirmek isteyenler arasında İtalyanlar dördüncü sırada yer alıyor. Sıcakkanlılığıyla da bilinen İtalyanlar, Türklere kendilerini yakın hissediyor ve Türk kültürünü keşfetmek istiyor. Türkiye’nin Avrupa’ya kıyasla daha uygun fiyatlı olması da bu tercihin sebepleri arasında gösteriliyor.
 
Hollanda’nın Soğuklarından Türkiye’ye Kaçıyorlar
 
Avrupa’daki uzun Noel tatilinde Türkiye’yi en çok arayan beşinci millet olan Hollandalılar, Türkiye’de daha fazla kültür turizmini tercih ediyorlar. İtalya ve Hollanda’nın yanı sıra Akdeniz ülkelerinden İspanya ve Fransa da Türkiye’nin yolunu tutanlardan. Türkiye’nin medeniyetler beşiği olması ve zengin kültür mirası İspanyol ve Fransız turistlerin ilgisini çekiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim