• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İniş takımları Teknik A.Ş'ye emanet

İniş takımları Teknik A.Ş'ye emanet
Türk Hava Kurumu ile THY Teknik A.Ş, Bombardier CL-215 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı için anlaştı. Teknik A.Ş, 14 set Bombardier CL-215 uçağının iniş takım bakımlarını İstanbul’daki tesislerinde yapacak.

İNİŞ TAKIMLARI TEKNİK A.Ş’YE EMANET

Türk Hava Kurumu ile THY Teknik A.Ş, Bombardier CL-215 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı için anlaştı. Teknik A.Ş, 14 set Bombardier CL-215 uçağının iniş takım bakımlarını İstanbul’daki tesislerinde yapacak.

Türk Hava Kurumu’nun orman yangınlarıyla etkin mücadele için satın aldığı Kanada yapımı uçakların iniş takım bakımlarını Türk Hava Yolları Teknik A.Ş yapacak.

Yaz aylarında orman yangınlarına karşı kullanılan, hem karaya hem suya inebilen (amfibik) 14 set Bombardier CL-215 tipi uçakların, iniş takımlarının bakımı için iki kurum anlaşmaya vardı.

Anlaşmadan sonra açıklama yapan Türk Hava Kurumu yetkilileri, THY Teknik A.Ş.’nin hizmet kalitesine güvendiklerini ve bölgenin en güçlü MRO şirketlerinden birinin desteğini almaktan memnun olduklarını açıkladı.

THY Teknik yetkilileri ise, bakım için kendilerini tercih eden Türk Hava Kurumu’na teşekkür etti, “ THY Teknik A.Ş.’nin sağlayacağı hizmet kalitesi ile Türk Hava Kurumu’nun beklentilerini karşılayacağız” dedi.

Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., bölgesinin lider bakım ve onarım merkezi olarak, Boeing ve Airbus uçaklarına gövde, motor, yedek güç ünitesi, iniş takımları ve komponent bakım hizmeti veriyor. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türkiye merkezli müşterilere ek olarak Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 100’ü aşkın müşteriye İstanbul ve Ankara’daki bakım merkezinde istihdam ettiği 3.000’den fazla nitelikli personel ile bakım ve onarım hizmeti sunuyor.

Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu ise, bugüne kadar çok sayıda pilot yetiştirmiş, filosundaki uçaklarla eğitim vermenin yanı sıra, Cheyyenne tipi uçaklarla hava ambulansı, Antonov tipi uçaklarla zirai ilaçlama ve Bombardier CL-215 tipi uçaklarla da yangın söndürme hizmetleri veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim