• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İnkilap Vapuru Yalova'da kiracısını buldu

İnkilap Vapuru Yalova'da kiracısını buldu
İnkılâp Vapuru ve yanındaki yeşil alan Yalova Belediyesi'nce düzenlenen ihalede 22 yıllığına Atalaylar Turizm Sanayi'ye kiralandı.

İnkilap Vapuru Yalova'da kiracısını buldu

İnkılâp Vapuru ve yanındaki yeşil alan Yalova Belediyesi'nce düzenlenen ihalede 22 yıllığına Atalaylar Turizm Sanayi'ye kiralandı.

İngiltere'nin Glaskow tersanelerinde üretilen ve dünyanın son buharlı gemilerinden birisi olan bahçe tipi gemi İnkılap Vapuru, Yalova ile İstanbul arasında yıllarca sefer yaptıktan sonra, geçtiğimiz dönemde cüzi bir fiyata satın alınarak Haliç Tersanesi'nden Yalova'ya getirilmişti. Yalova'ya getirildiği günden beri birkaç kez ihaleye çıkarılmasına rağmen yeterli talebi görmeyen İnkılap Vapuru'nun Belediye Meclisi Ağustos toplantılarında, çevresindeki 2 bin metrekarelik alanın çay bahçesi ve kafeterya olarak kullanımını da sağlayacak şekilde ihaleye çıkarılmasına karar verilmişti. Bir kez daha yapılan ihalede Yalova Belediyesi, İnkılap Vapuru için harcanan 1 milyon 213 bin TL'nin de ödenmesi şartını aradı.

İnkılâp Vapuru ve yanındaki yeşil alan Yalova belediyesince düzenlenen ihalede 22 yıllığına kiralandı. Yalova'dan hiçbir yatırımcının talip olmadığı ihaleye iki ayrı firma katıldı. Fransa'da yatırımları bulunan ve merkezi İstanbul'da olan Atalaylar Turizm Sanayi, ihaleyi kazandı. İnkılap Vapuru ve yanındaki yeşil alanla birlikte 22 Yıllığına Aylık kira bedeli 3.500 TL'den ihale edilen İnkilap'ın ihalesine katılan Atalaylar Turizm ile 3T İnşaat arasında gerçekleşti. Kapalı zarf usulu Aylık kira bedeli 3,500 TL olarak belirlenen ihale de, 4.000 TL'ye kadar teklif veren 3 T firmasına karşın, Atalaylar Turizm 4.250 TL teklif verdi. İhaleyi kazanan Atalaylar Turizm, inkilap vapuru ve çevresini 22 yıl boyunca işletim hakkını kazanırken, bugüne kadar İnkilap Vapuruna yapılan 1 Milyon 600 Bin TL ise 4 yıl süre ile eşit taksitlerle Yalova Belediyesi'ne ödenecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim