• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İnkilap Vapuru'nun kaldırılma talebine ret

İnkilap Vapuru'nun kaldırılma talebine ret
Yalova Belediye Meclisi aralık ayı olağanüstü toplantısı, Yakup Koçal başkanlığında yapıldı.

İnkilap Vapuru'nun kaldırılma talebine ret

Yalova Belediye Meclisi aralık ayı olağanüstü toplantısı, Yakup Koçal başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Hukuk İşleri Müdürlüğünce aralık ayı olağan meclisinde gündeme getirilen, İnkılap Vapuru'nun bulunduğu yerden sökülerek kaldırılması konusu bir kez daha görüşüldü.

Olağan toplantıda, kaldırılması teklifine ilişkin oylamada CHP grubu çekimser kaldı, AK Partili üyeler vapurun kaldırılmaması yönünde oy kullandı. DP'li meclis üyelerinin oyları ise vapurun kaldırılması kararının alınmasına yetmedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, burada yaptığı konuşmada, vapurun kaldırılması için mahkemeye başvuracağını açıkladı. Koçal, şöyle konuştu:

''Bu konuda hukuk çerçevesinde kararın verilmesi herkes açısından daha iyi olacak. Sizlerin görüşlerinize de hak veriyorum. Burada kalacaksa da hukuki bir gerekçesi olması gerekiyor. Kıyı Yasası'ndan dolayı burada duramaması durumu var. 'Mahkeme dursun' derse durur. 2 halde de ne riyaset ne de meclisin sorumluluğu olacak.''

AK Parti'li Meclis Üyesi Kasım Avar ise gemiyle ilgili yapılan ihale sırasında da Kıyı Kenar Yasası'na aykırılık olduğunu hatırlatması üzerine Koçal, ''İhale yapıldığı zaman bunu bilmiyorduk. Biz İnkılap Vapuru'nu 'yapı' diye değerlendirmedik. Gemi diye düşündük. Bunu öngöremedik'' dedi.

Yalova Belediye Meclisinin, aralık ayı olağan toplantısında da müze, restoran ve nikah salonu olması amacıyla getirilen ancak yasal sorunlar nedeniyle restorasyonu durdurulan tarihi İnkılap Vapuru'nun kaldırılmasına yönelik teklif reddedilmişti. Başkan Koçal da bu kararı geçen hafta veto etmişti.

-İnkılap Vapuru-

1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentindeki tersanede yapılan 9 kardeş gemiden biri olan İnkılap, uzun yıllar İstanbul'da şehir hatları vapuru olarak hizmet vermişti. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olduğu belirtilen İnkılap, 2009'da Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun girişimleriyle nikah salonu, restoran ve müze olarak kullanılmak üzere Yalova'ya getirilmiş, 2010'da ise Atalaylar Turizm firmasına ihale edilen vapurda yapılan restorasyon çalışmaları ''kaçak kat çıkıldığı'' gerekçesiyle durdurulmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim