• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İnşaat mühendisleri Asyaport'u inceledi

İnşaat mühendisleri Asyaport'u inceledi
İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kabdaşlı "Asyaport, temizliği, düzeni ve şantiye alanıyla yapım aşamasında bile Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir liman" dedi.

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde inşası devam eden ve tam kapasite ile çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması beklenen Asyaport'u, İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyeleri inceledi.

Bitirildiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC) ana liman amaçlı kullanacağı Asyaport'u, İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kabdaşlı başkanlığındaki heyet, inşaat mühendisliği açısından inceledi.

Asyaport Proje Direktörü Hakan Kavlakoğlu rehberliğinde Asyaport'taki liman inşaatını gezen heyet, liman yapımı için kullanılan hafriyat sahalarını ve taş blokların alındığı bölgeleri inceledi.

Prof. Dr. Kabdaşlı, ''Asyaport, temizliği, düzeni ve şantiye alanıyla yapım aşamasında bile Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir liman. Güzel bir liman, temiz bir şantiye. Burada titiz bir çalışma var. Buradaki çalışmaları eğitim veren arkadaşlarımızın da görmesini istedik'' dedi.

Asyaport limanının planlanmasında katkıları olduğunu anlatan Kabdaşlı, inşaat başlamadan Asyaport limanının maketini laboratuvarlarında yaptıklarını ifade etti.

RIHTIM UZUNLUĞU 2010 METRE

Asyaport, kuruluş planlaması olarak uluslararası transit liman (Ana Liman - Hub Port) olarak inşa ediliyor. Türkiye'de ilk defa olarak 1000 metre uzunluğunda silindirik yüzer dalgakıran uygulamasının gerçekleştirileceği limanın yıllık kapasitesi 2 milyon 500 bin konteyner olup ilk işletme yılında 1 milyon konteyner kapasitesi ile hizmete başlayacak.

'Derin Deniz Konteyner Terminali' tanımlı Asyaport'un rıhtım uzunluğu toplam 2010 metre, derinlikler -10 ile -20 metre arasında değişiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim