• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İnsansız araştırma gemisi 2.5 yıl sonra sefere çıkacak

İnsansız araştırma gemisi 2.5 yıl sonra sefere çıkacak
İngiltere'de Plymouth Üniversitesi, Msubs ve ünlü yat tasarımcısı Shuttleworth insansız araştırma gemisi için kolları sıvadı. Tasarımı tamamlanan gemi 2.5 yıl içinde inşa edilecek.


İngiltere Plymouth Üniversitesi, Msubs ve ünlü yat tasarımcısı Shuttleworth dünyanın ilk tam otonom insansız gemi projesi için birleşti. Yelkenli Atlantik Okyanusu’nda yapılacak araştırmalarda kullanılacak.

MARS (Mayflower Autonomous Research Ship) Mayflower otonom araştırma gemisi yenilenebilir enerjiyle çalışacak ve seyri boyunca araştırma yapacak. MARS'ın önümüzdeki iki buçuk yıl içerisinde inşa edileceği bildirildi. Geminin tasarımı Shuttleworth tarafından yapılacak.

Amerika kıtasının keşfinin 400. yılı dolayısıyla 2020'de ilk uzun seferine çıkacağı açıklanan seferden önce uzun süreli deneme seferi yapacağı  belirtildi.

Plymouth Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Kevin Jones yaptığı açıklamada  dünyada bir ilk olacak bu proje, yelkenlinin seyir halindeyken güneş, dalga ve rüzgar enerjisiyle ilgili araştırmalara veri aktarmasını sağlayacak, navigasyon veri tabanını güncel olmasına izin verecek. Tüm bu araştırmalar Üniversite'nin öğrencilerine de geniş bir alanda pek çok bilgi akışını sağlayacak.

Projeyi Plymouth kökenli MSubs şirketi yönlendirecek. Şirketin Genel Müdürü Brett Phaneuf'ün aktardığına göre böyle bir girişim daha önceden yapılmış benzer projelerin azlığından ötürü otonom araştırma gemileriyle ilgili yasal uygulamaların önünü açacak.  

Brett'e göre havayolu, deniz yoluna oranla otonom araçların daha kolay gelişebileceği bir alan ama deniz bu tür gelişmelere pek elverişli değil. Bu projenin denizdeki araştırmaların ve otonom deniz araçlarının geliştirilmesinin önünü açacağı düşünülüyor.

1-112.jpg2-125.jpg3-086.jpg
Haber: Gülce DOĞAN / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim