• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

İnsansız gümrük hizmeti hayata geçiyor

İnsansız gümrük hizmeti hayata geçiyor
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde kolaylık sağlamak için insansız gümrük hizmetlerinin hayata geçirileceğini söyledi.

'İnsansız gümrük hizmetleri Türkiye genelinde hayata geçecek'

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde kolaylık sağlamak için insansız gümrük hizmetlerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Yazıcı, pilot uygulamanın Ankara'da hayata geçtiğini, kısa zamanda da Türkiye geneline yayılacağını ifade etti.Bakan Yazıcı, bazı temas ve açılışlara katılmak üzere Kocaeli'ne geldi. Körfez ilçesinde İzmit Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü binasını hizmete açan Yazıcı, yaptığı konuşmada, gümrük yönetmeliğini ve buna benzer işlemleri yenilediklerini, basitleştirdiklerini, daha anlaşılır hale getirdiklerini söyledi.

Türkiye'ye kara, hava ve demir yolu ile giriş yapanların ilk kamu otoritesi olarak gümrükleri gördüklerini kaydeden Yazıcı, gümrüklerin gerekli işlemleri hızlı bir şekilde yapabilmesi için, hizmet kalitesinin artırılması gerektiğini dile getirdi. 'O kamu kuruluşlarının hizmet kalitesini sağlamak bakımından yeterli olması gerekir.' diyen Yazıcı, hızlı hizmet anlayışı adına kağıtsız ve insansız gümrük hizmetlerinin ve işlemlerinin oluşmasını sağladıklarını ifade etti. İnsansız, gümrük uygulamalarına Ankara'da başlattıklarını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bunun da pilot uygulamalarını başlattık. İlk uygulamamız Ankara-Kazan'da TIR gümrüğünde başlatıldı. Esenboğa ile devam ettirdik. İstanbul'da da tali uygulamalarımız var. Bazı teknik alt yapı hizmetlerimiz de giderildiği takdirde çok fazla zamana da yaymadan, bunu Türkiye genelinde uygular hale getireceğiz."

'TABUT İÇİNDE UYUŞTURUCU KAÇIRIYORLAR'

Gümrüklerde kaçağa fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Yazıcı, "Akaryakıt, uyuşturucu, sigara, çay, eşya, aklınıza ne gelirse. Hatta insan kaçakçılığı, ticareti. Bazen eşyaların arasında insanlar oluyor. Envai çeşit yöntemler kullanılıyor. Tabutun içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı oluyor. Bunları aslında sergilememiz lazım. İnsanlarımız ve kamuoyu görsün hangi yöntemler kullanılıyor. 'Gerçekten gümrük muhafaza ekipleri nelerle uğraşıyor?, bunlarla nasıl mücadele ediyor? Nasıl yakalıyor?' kamuoyu ile bunları paylaşmamız lazım." dedi.

Türkiye ithalatının yüzde 20'sinin, Kocaeli dahilinde gümrüklerde gerçekleştiğini kaydeden Yazıcı, ihracatın da yüzde 12'sinin Körfez kentinde gerçekleştiğini belirterek, "Kocaeli gümrüklerinde 170 ülkeye ihracat yapılıyor. Bu muazzam bir potansiyel." diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Devlet Bakanı Yazıcı'ya, konuşmasının ardından plaket takdim edildi. Ardından, Kocaeli Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nün açılışını yapan Bakan Yazıcı, yeni binayı gezdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim