• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

İnsansız uçakların insana maliyeti ağır

İnsansız uçakların insana maliyeti ağır
CIA'nın insansız uçak saldırılarının sivil ölümlerine neden olduğunu belirten aktivistler Washington'da bir araya gizli faaliyetlere ve sivil kayıplara dikkat çekecek.

İnsansız uçakların insana maliyeti ağır

CIA'nın insansız uçak saldırılarının sivil ölümlerine neden olduğunu belirten aktivistler Washington'da bir araya gizli faaliyetlere ve sivil kayıplara dikkat çekecek.

ABD hükümetinin gizli insansız uçak saldırı stratejisinin, çocuk ölümleri de dahil olmak üzere insana maliyeti bu hafta sonu Washington'da düzenlenecek bir konferansta masaya yatırılacak.

Pakistan ve Yemen'de artarak devam eden insansız savaşın illegalliğini ve sivil kayıpların fazlalığını gündeme getirmeye hazırlanan aktivistler, mağdurların aileleri ile video bağlantılar yaparak Obama yönetimine meydan okumaya hazırlanıyor. Konferans terör zanlılarına yönelik insansız uçak saldırılarına karşı Şubat ayında başlatılan kampanyanın bir parçası.

Konferansın organizatörleri Anayasal Haklar Merkezi, Reprieve ve barış grubu Code Pink... Eylemlerin, CIA'nın net bir yasal çerçeve olmadan ve Kongreye hesap vermeden yürüttüğü gizli faaliyetler konusunda bilinç oluşturması hedefleniyor.

ABD hükümeti son olarak Yemen'de "şüphelileri" öldürmek için insansız uçak kullanımını genişleten kararı onaylamıştı.

Pakistan'daki insansız uçak saldırılarının sonuçlarına yönelik araştırmalarıyla tanınan gazeteci Chris Woods, organizasyonu "olağanüstü büyük bir toplantı" olarak nitelendirdi, "Washington, daha önce böyle bir şey görmedi" ifadesini kullandı.

Woods, Kuzey Veziristan'da Taliban lideri Badar Mansur'a yönelik insansız uçak saldırısında MAnsur ile eşi ve çocuk yaştaki oğullarının öldürüldüğünü, Amerikan medyasının ise saldırıda "beş şüpheli militan öldü" şeklinde yansıttığını söyledi.

2004'te başlayan ABD hava saldırılarında Pakistan'da toplam 2 bin 718 kişi öldü. Sekiz yılda yapılan 295 saldırıda, 178'i çocuk, 815 sivilin öldüğü belirtiliyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Araştırmacı Gazetecilik Bürosu'nun raporuna göre, İHA saldırılarında 3 yılda yaklaşık 585 masum sivil öldü ve bunların en az 60'ı çocuk. İHA saldırılarına karşı mücadele eden Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne göre bu sayı daha fazla da olabilir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim