• BIST 9679.8
  • Altın 2487.394
  • Dolar 32.4222
  • Euro 34.4463
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

Intel - Nissan işbirliğiyle güvenli sürüş

Intel - Nissan işbirliğiyle güvenli sürüş
Teknoloji sektörünün öncü ismi Intel ve otomotiv sektörünün önemli markalarından Nissan, araç sahiplerine çok daha güvenli ve eğlenceli bir yaşam sunmak üzere işbirliği gerçekleştirdi.

Intel - Nissan işbirliğiyle sürüş daha güvenli ve keyifli olacak

Teknoloji sektörünün öncü ismi Intel ve otomotiv sektörünün önemli markalarından Nissan, araç sahiplerine çok daha güvenli ve eğlenceli bir yaşam sunmak üzere işbirliği gerçekleştirdi.

Intel ve otomotiv sektörünün lider markalarından Nissan, sürücülere güvenli bir şekilde bilgi ve eğlence içeriği sağlayarak daha keyifli bir sürüş deneyimine olanak tanımak amacıyla yeni işbirliklerini duyurdu. 2012 yılından itibaren Nissan markalı seçili araçlarda bulunan araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde (IVI- In-vehicle infotainment), Intel Atom işlemci kullanılacak. İşbirliğinin ilk örneği olan  Nissan’ın sıfır emisyonlu lüks aracı Infiniti LE, New York Uluslararası Auto Show etkinliğinde tanıtıldı. Nissan Infiniti LE, içinde bulunan Intel Atom işlemcili araç içi bilgi ve eğlence sistemi (IVI) ile büyük beğeni topladı.

Nissan araçlarında Intel Atom işlemci kullanılması, iki şirket arasında uzun vadeli bir ilişkinin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Bu yolla yeni uygulamaların geliştirilmesi ve araç içi mobil iletişimin daha da zenginleştirilmesi için ortak bir Ar-Ge ortamının sağlanması hedefleniyor. Intel’in tüketici elektroniği, donanım ve yazılımdaki bilgi birikimi ile Nissan’ın otomotiv sektöründeki deneyimini birleştirerek kullanıcılara yepyeni bir sürüş deneyimi sunulması da amaçlanıyor.

Akıllı telefonlar anahtar görevi üstlenecek

Intel’in laboratuvarlarında sağlanan Ar-Ge ortamında iki şirket mobil cihazlardan araca içerik aktarma, araçlar için bulut tabanlı hizmetler, akıllı telefonlar ile güvenlik gibi konulara odaklanacak. Intel Atom işlemcili IVI Sistemi, araç içi bağlantı, kamera ve sensörler sayesinde park halindeyken araca çarpıldığı bilgisini akıllı telefonlar aracılığıyla araç sahibiyle paylaşabiliyor. Ayrıca NFC teknolojisi (Near Field Communication-Yakın Saha İletişimi) ile akıllı telefonlar anahtar görevi üstleniyor ve araç sahibinin kapıyı açmak için anahtar taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor. IVI Sistemi’nde bulunan ikili ekran ile hayati önem taşıyan trafik ve navigasyon bilgilerinin yanı sıra film ve video gibi eğlence bazlı içeriklere de ulaşılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim