• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İnternetten araç alırken dikkat!

İnternetten araç alırken dikkat!
Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden araç satan bazı kişilerin kapora aldıktan sonra vatandaşı gerçek olmayan adreslere hatta mezarlıklara gönderdiğini söyledi.

İnternetten araç alırken dikkat!

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden araç satan bazı kişilerin kapora aldıktan sonra vatandaşı gerçek olmayan adreslere hatta mezarlıklara gönderdiğini söyledi.

Türkiye genelinde 45 bin kayıtlı galerici esnafı olduğunu belirten Yanık, vatandaşların aldıkları aracı servislere göstererek ve görerek almalarını tavsiye etti.

İnternetteki araç alım ve satımlarında yaşanan dolandırıcılık olayları son zamanlarda büyük artış gösterdi. Çeşitli internet sitelerine verdikleri ilanlarda araçları piyasanın altında fiyatlarla satan bazı kişiler, kapora aldıkları vatandaşları mağdur ediyor.

Bu kişilere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getiren Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, kapora alan kişilerin aracı almaya giden vatandaşı yanlış adreslere gönderdiğini öne sürdü.

Yakın bir arkadaşının başına gelen olayı hatırlatan Yanık, "İzmir'den bir arkadaşım, internet üzerinden bulduğu aracın sözde sahibiyle anlaşmış, kapora göndermiş. Sonra arabayı almak istediğinde ise arkadaşımı mezarlığa göndermişler. Vatandaşlarımız gerçek olmayan adreslere gönderilmek istenmiyorsa, her yere kapora göndermesinler. Vatandaşlarımız aracı her zaman görerek, servise göstererek ve yeri belli olan kişilerden alsınlar. Aksi halde yapılan bu dolandırıcılık sonucunda mağdur olunduğu gibi hukuksal olarak hiç birsey yapılamamaktadır. Çünkü ortada imzalanmış sözleşme olmadan gönderilen paradan bahsediliyor" diye konuştu.

İnternet üzerinden yapılan satışlarda çok sayıda mağduriyet yaşanmasına rağmen denetimlerin yeterli olmadığını savunan Yanık, internet üzerinden satış yapanların vergiden muaf tutulduğunu hatırlattı.

İkinci el araç almak isteyenlerin oda kayıtları vasıtasıyla iş yerinin ruhsatlarını ve vergi levhalarını incelemeleri gerektiğini vurgulayan Yanık, şöyle devam etti: "Her gün odamıza onlarca ihbar geliyor. Vatandaşlar araba almak isterken mağdur oluyor. Kapora aldıktan sonra ortadan kaybolan sahte galericiler hem bizi hem de vatandaşı mağdur ediyor. Kendi adına bastırdığı kartvizitlerle göz boyayan bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. İnternet üzerinden satış yapılmasına karşı değiliz, ancak sahte galericilere önlem alınsın."

MALİYE BAKANLIĞININ UYGULAMASINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ

Maliye Bakanlığının, 2006'dan buyana yılda üçten azla araba alıp satanlara yönelik başlattığı soruşturmaları da desteklediklerini belirten Oda Başkanı Hakan Yanık, ülke genelinde sadece 45 bin kayıtlı oto galericinin faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yılda ortalama 3,5–4 milyon ikinci el aracın sahip değiştirdiğine dikkat çeken Yanık şöyle devam etti: "Yılda 4 milyon araç satışından bahsediyoruz. Bir taraftan vergisini ödeyen galericiler var diğer taraftan internet üzerinden hiç vergi ödemeden araç alım satımı yapanlar var. Maliye Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmayı destekliyoruz. Geç kalınmış bir çalışmaydı. İnanıyoruz ki; bu saatten sonra hiç kimse vergisini ödemeden alım satım yapmayacaktır. Tek beklentimiz bu uygulamanın devam etmesidir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim