• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İntihar saldırısında Çeçenler suçlanıyor

İntihar saldırısında Çeçenler suçlanıyor
Rusya, İstanbul'da öldürülen üç Çeçen'den ikisinin ocak ayında Moskova'da 37 kişinin can verdiği havaalanı saldırısından sorumlu olduğunu iddia etti

İntihar Saldırısında Ruslar Çeçenler'i Suçladı

Rusya, İstanbul'da öldürülen üç Çeçen'den ikisinin ocak ayında Moskova'da 37 kişinin can verdiği havaalanı saldırısından sorumlu olduğunu iddia etti

Ocak ayında 37 kişinin öldüğü Moskova'daki Domodedovo Havaalanı'ndaki intihar saldırısını soruşturan Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu, geçen ay İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde öldürülen 3 Çeçen'den ikisinin saldırıdan sorumlu olduğunu iddia etti. Komisyon sözcüsü dün yaptığı açıklamada, öldürülen Çeçenlerden Zaurbek Amriyev ve Rüstem Altemirov'un cinayetlerinin soruşturma kapsamında araştırıldığını belirtti. 
 
UMAROV BAĞLANTISI 

Sözcü, "İstanbul'da öldürülen şahısların Domodedovo Havaalanı terör saldırısıyla ilişkileri vardı. Soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkartılan Zaurbek Amriyev ve Rustam Altemirov eylül ayında İstanbul'da öldürüldü. Olay da araştırılıyor" dedi. Sözcü soruşturma bağlamında Çeçen ayrılıkçı hareket liderlerinden Doku Umarov'un tutuklanması için Domodedovo mahkemesince karar çıkartıldığını kaydetti. ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Umarov, geçen yıl Moskova metrosunda 37 kişinin ölümüne yol açan ikiz saldırılar, Domodedovo saldırısı ve 2009'da 26 kişinin öldüğü tren saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti. 11 Eylül'de İstanbul'daki saldırıda, Çeçen ayrılıkçıların Türkiye ve Ortadoğu sorumlusu Berg Hacı Musayev, Zaurbek Amriyev ve Rüstem Altemi öldürülmüştü. Musayev'in ayrılıkçı lider Umarov'a çok yakın olduğu belirtiliyordu. 
 
RUSLAR SUÇLANIYOR 

İstanbul saldırısı sonrası Çeçen örgütler, Rus istihbaratını suçladı. Rus istihbaratının, 2004'te öldürülen Selimhan Yandarbiyev ve 2008'de İstanbul'da öldürülen Gazi Edilsultanov ile 2009'da öldürülen Ali Osaev'in cinayetlerinden de sorumlu olduğu düşünülüyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim