• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

IOPC 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı Londra'da yapıldı

IOPC 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı Londra'da yapıldı
Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu (IOPC) Genel Toplantısı 20-24 Ekim 2014 tarihlerinde Londra’da yapıldı.Türk heyetine Mustafa Azman'ın başkanlık ettiği toplantıda Türkiye ikinci kez 1992 Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu (IOPC) Genel Toplantısı 20-24 Ekim 2014 tarihlerinde Londra’da gerçekleştirildi. Toplantılarda fon kapsamında değerlendirilen ve petrol kirliliğine neden olan tanker kazaları ele alındı. Kazaların ardından yapılan tazmin taleplerinin ödenmesi, gündeme getirilen son kazalarla ilgili ayrıntılı bilgilerin yanı sıra ülkelerin tazmin sisteminden daha verimli şekilde yararlanmasına yönelik öneriler görüşüldü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Dr. Mustafa Azman’ın Türk heyetine başkanlık ettiği ve aynı zamanda Ek Fon Başkan Yardımcısı olarak yer aldığı toplantılarda Türkiye'yi ayrıca Den. Uzm. M. Çağrı Küçükyıldız temsil etti. Ayrıca Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker ile Londra Büyükelçiliği yetkilisi Nermin Köşker de heyette yer alarak destek verdi.

Türkiye Tekrar Yönetim Kurulu Üyesi

Söz konusu toplantılarda Türkiye IOPC Fona katıldığı 2002 yılından bu yana 2. Kez 1992 Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yönetim kurulu üyeleri seçilirken ülkelerin fona yaptığı maddi katkılar, toplantılardaki etkinliği, deniz ticareti filosunun büyüklüğü ve coğrafi dağılım göz önünde bulunduruluyor. Kazaların ardından yapılacak ödemeler de dahil olmak üzere Fonu ilgilendiren önemli kararlar 15 üyeden oluşan Yönetim Kurulu tarafından alınıyor.

Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu sayesinde herhangi bir kalıcı kirliliğe neden olan petrol tankeri kazasının ardından karasuları ve münhasır ekonomik bölgede bulunan sularda meydana gelebilecek zararların tazmini için gerek tüzel gerekse de özel kişiler azami 1,15 milyar $`a kadar talepte bulunulabilecek. Maddi katkılar Fona Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü kontrolünde Türkiye’de yerleşik bulunan ve ithalat/kabotaj yoluyla deniz terminalleri kullanılarak petrol alımı yapan şirketler aracılığıyla yapılıyor. CLC 92 ile FUND 92 ve 2003 Protokolü kapsamında değerlendirilen kazaların ardından yapılan harcamalar IOPC Fon tarafından değerlendirilmekte ve kabul edilerek mağdurlara ödeme yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim