• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

iPad Air 3 hakkında tüm detaylar

iPad Air 3 hakkında tüm detaylar
Tablet denince akla gelen ilk marka olan Apple'da 21 Mart tarihinde yapacağı Spring Forward 2016 etkinliği kapsamında yeni nesil tableti iPad 3 ya da iPad Pro ile bizleri tanıştıracak.

Peki iPad 3 (iPad Pro) Özellikleri Nedir?

Ekran 

Ekran tarafında değişen bir şey yok ve Apple 9,7 inç ile yoluna devam ediyor. IPS tabanlı LCD ekran ile gelecek olan olan yeni nesil iPad 3'ün çözünürlük tarafında ise tam bir muamma söz konusu. Apple'ın rakiplerinden daha agresif olarak 4K çözünürlük ile gelmesi ise hiçkimse için sürpriz olmayacak.

Uzun süredir tartışılan 3DTouch ise kesinlikle gelmeyecek. Apple'ın bu özelliği büyük ekranlara taşıma isteği şimdilik rafa kaldırılırken önümüzdeki yıl satışa sunulacak tabletlerinde bu özelliği kullanmaya başlayacağı belirtiliyor.

Apple'ın yeni nesil iPad 3'ün ekranında yansıma önleyici özel bir kaplama ve parlaklık arttırıcı bir yazılım kullanacağı belirtilirken bunun pile katkısını yapamayacağımız testlerde göremeyeceğiz zira Apple Türk Bilişim Basınını sayıp test ürünleri göndermiyor.

Apple'ın yeni nesil tabletinde 4 adet hoparlör kullanacağı ve yeni bir klavye seçeneği ile geleceği belirtiliyor ve ortaya çıkan bazı aksesuarlar da bu söylentileri doğrular nitelikte.

İşlemci, RAM ve Hafıza Seçenekleri

Apple yeni nesil iPad 3'te beklendiği gibi A9X yonga setini kullanacak. A9X işlemcisi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta 1,84 GHz'de kullanılan A9 yonga setinden daha fazla saat hızı sunacağını belirtelim. Bazı kaynaklar 2.0 GHz dese de Apple'ın iPad 3 ya da iPad Pro'da 2,1 GHz saat hızına bu A9X işlemcisini kullanacağını düşünüyoruz. Bu farkın da çift çekirdekli A9X yonga setinin Snapdragon 820'den bile daha fazla performans sunacağı anlamına geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kamera 

Apple'ın iPad 2'de 8 megapiksel kamera sensörü kullanmıştı ama yeni nesil iPad ile birlikte Apple iPhoe 6S ve iPhone 6S Plus'ta kullanılan 12 megapiksel kamera sensörüne geçiş yapacak. 

Bu beklenen bir gelişmeytdi ama Apple'ın yeni nesil tablette özellikle ön kamera tarafında büyük bir değişim yapacağını bekleniyor. Apple ön kamera konusunda bu beklentileri karşılar mı derseniz bizce karşılamaz ama "isteyenin bir yüzü kara".

Fiyat

Yeni nesil  iPad 3 ya da iPad Pro'nun fiyatının geçtiğimiz yıl ki fiyatlar olacağını düşünüyoruz. Apple bu noktada bir değişiklik yapmayacaktır. Zaten her yıl azalan tablet satışları bir de fiyat arttırılması gibi bir duruma maruz bırakılmaycak ve 16GB için 499$, 64GB için 599$ ve 128GB için de 699$ fiyat belirlenecek

Yeni nesil iPad ile tanışmamıza günler kaldı ve biz teknolojioku olarak Spring Forward ile ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim