• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İpsala'da 16 kilometre TIR kuyruğu oluştu

İpsala'da 16 kilometre TIR kuyruğu oluştu
Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan Transit Geçiş Belgesi (Dozvola) krizi nedeniyle alternatif olarak yönlendirilen TIR'lar Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı'nda 16 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Bulgar hükümetinin önceki gün Türk TIR sürücülerine sınırı kapatmasının ardından, Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan çok sayıda TIR, Kapıkule ile Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük sahasında beklerken, ihracat yüklerini Yunanistan üzerinden götürmek isteyen TIR sürücüleri, alternatif güzergah olarak seçtikleri İpsala Sınır Kapısı'nda 16 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu.

Kuru yük taşıyan TIR şoförü Mecit Kaya, Bulgaristan'ın dozvola vermemesinden dolayı İpsala Sınır Kapısı'na geldiklerini belirterek, '24 saatten beri sıradayız. Daha 3 günde ancak kapıya ulaşırız. Ben Yunanistan'a gidiyorum ama Makedonya'ya, Arnavutluk'a gidenler var. Bekliyoruz. Devletimizden bize yardım etmelerini istiyoruz. Bulgaristan'da bize bin-bin 500 Euro ceza yazıyorlar. Benim kiram o kadar değil ben bunu nerden ödeyeceğim" dedi. Mehmet Turan da İpsala'daki yoğunluğun Kapıkule sınır Kapısı'ndan gelen TIR'lar nedeniyle yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi: 'Bulgaristan'da Pimp firması var. Onun sahibi hükümetle olan ilişkilerinden dolayı dozvola vermiyor. Romanya üzerinden Avrupa'ya giden firmaların araçları da buraya yığıldı. Pimp firması istediği gibi bizim ihracatımızla da oynuyor" Geçen Cumartesi günü, öğlenden beri İpsala Sınır Kapısı'nda sıra beklediğini kaydeden Ayhan Taşta ise 'Bu soğukta, yorgun, aç, susuz ve uykusuz sırada bekliyoruz. Arnavutluk'a nişasta götürüyorum. 2,5 gündür buradayız, halimizi soran yok. Bulgaristan, dozvola konusunda sıkıntı yaratıyor. Türk araçlarına ülkemizi kıskandıkları için sorun çıkartıyorlar" şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim