• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İptal edilen uçuşların sorumlusu Azeriler

İptal edilen uçuşların sorumlusu Azeriler
Ermeniler, dün başlaması gereken Van-Erivan uçak seferlerinin iptal edilmesinin sorumlusu olarak Azerbaycan’ı gösterdi.

 

2011 yılında da planlanan Van-Erivan uçak seferleri, yine Türkiye tarafından iptal edilmişti. Birkaç gün önce hiçbir sebep göstermeksizin Türkiye’nin uçuşları iptal ettiğini ifade eden Ermeni yetkililer, Azerbaycan’ın Türkiye’ye yönelik baskılarının bu kararda etkili olduğunu savundular. Konuyla ilgili açıklama yapan Narekavan Tur Şirketi Başkanı Armen Hovhannisyan, “Akşam geç saatlerde Türk tarafıyla temasa geçtik, fakat onlar uçuşlarda ileri bir tarihe erteleme direktifi verildiğini söyledi. Çok fazla bilet satılmadı fakat bir miktar satış gerçekleştirilmişti. Sadece 3 Nisan’ın biletleri değil, diğer günlerin biletleri de satılmıştı. Bütün gün Türk yetkilileriyle bağlantı kurmaya çalıştık” dedi.
 
Bölgesel konularda uzman olan Astghık Igıtyan ise, asıl sorunun Azerbaycan olduğunu ifade ederek, “Bu gerçekleşen ilk girişim değil. Erivan-Van uçuşları 2011 yılında da planlanmıştı fakat şimdi olduğu gibi iptal edilmişti. Türk tarafı hiçbir sebep göstermemişti. Fakat bence ana sebep Azerbaycan. Uçuş hakkında bilgilerin sızdırılmasından hemen sonra Azerbaycan sorun çıkarmaya başladı. Bu uçuş olayı sonrası herhalde Türkiye’nin Dağlık Karabağ hakkındaki politikasının değiştiğini düşündüler. Azerbaycan, Ermenistan ile Türkiye’nin yakınlaştığını öne sürdü” dedi.
 
Van-Erivan arasında gerçekleştirilecek 40 dakikalık uçak yolculuğunun bilet fiyatlarının daha önce yüzde 20’lik bir indirimle 250 dolardan satışa çıkarıldığı duyurulmuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim