• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Irak seferleri ticaretimize olumlu yansır

Irak seferleri ticaretimize olumlu yansır
Gaziantepli işadamları Irak`a başlatılması düşünülen uçak seferlerinin başlaması halinde bunun iki ülke ticaretine olumlu yansıyacağını söyledi.

Irak Uçak Seferleri Ticaretimizi Artırır

Gaziantepli işadamları Irak`a başlatılması düşünülen uçak seferlerinin başlaması halinde bunun iki ülke ticaretine olumlu yansıyacağını söyledi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Irak`ın Gaziantep Başkonsolosluğu`nu ziyaret etti. Başkonsolos Sabah S. Debbağh ile görüşen Dernek Başkanı Kasım Fincan, iki ülke arasındaki işbirliklerinin daha ileri noktalara taşınmasında, açılan konsolosluğun önemli bir görev üstleneceğini söyledi.
 
Fincan, Irak`ın Gaziantep`in ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Bizler yıllardır iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Açılan konsoloslukla birlikte bu çalışmalarımızın karşılığını aldığımıza inanıyorum. Hükümetimizin uyguladığı başarılı dış politika ile birlikte ben ileride Sayın Başkonsolosla önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.” dedi.
 
İki ülke arasında ilişkilerin arttırılması noktasında dernek olarak Irak Başkonsolosluğu’na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Fincan, “Öncelikle üzerinde durulması gereken hususların belki de başında sınır kapılarından geçişin rahatlatılması ve Irak-Gaziantep arası uçak seferlerinin başlamasıdır.

Bu kadar ihracat ve ticaret yaptığımız Irak`ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde hızla gelişen ticari ve ekonomik ilişkilere paralel olarak, Gaziantep-Irak arası mutlaka uçak seferleri konulması ticari ilişkilerimizin daha da artmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.
 
Irak Gaziantep Başkonsolosu Debbağh ise Irak ile Gaziantepli firmalar arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için çaba göstereceklerini kaydetti. Amaçlarının iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da arttırmak olduğunu dile getiren Debbağh, “Irak Cumhuriyeti, Türk şirketlerinin yardımına ve desteğine daha çok ihtiyaç duyacaktır. Irak Cumhuriyeti`nde, Zaho`da ve diğer şehirlerde birçok büyük Türk şirketi bulunuyor.

Onların çabasından mutluluk duyuyoruz. Özellikle Gaziantep şehrimizden büyük iş adamları ve dev şirketlerin Irak`ta büyük iş çıkaracaklarını ve yardımlaşacaklarını ümit ediyoruz. Irak Cumhuriyeti, önem göstererek Gaziantep`te başkonsolosluğu açtı. Başkonsolosluğumuz Irak`a giriş kapınız olacaktır. Her iki ülke arasında ticari, sanayi tüm alanlarda gereken yardımlaşmayı sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti`ne ve tüm yetkililere tekrar teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim