• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Irak'ın petrolünü Türkiye işleyip Irak'a satıyor

Irak'ın petrolünü Türkiye işleyip Irak'a satıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır seyahati öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantıda, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında enerji alanında yeni anlaşmalar imzalandığını açıkladı.

IRAK'IN PETROLÜNÜ TÜRKİYE İŞLİYOR VE IRAK'A SATIYOR
 
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'ın, Kuzey Irak'ın Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami ile çalışmalarını yaptıklarını ve imzaların büyük atıldığını aktaran Erdoğan, "Gerek doğalgaz da gerek ham petrole yönelik neler yapılabilir bunun üzerine çalışmalar yapıldı. Burada merkezi yönetimi aslında sıkıntıya düşürecek bir şey söz konusu değil. Kuzey Irak kendi potansiyeli içinde, kendi tasarruf alanı içinde yapması gereken neyse bunu yapıyor. Bunun dışında herhangi bir şey zaten söz konusu değil. O tasarruf alanı içinde yaptıklarını yaparken de kendisi bize ham petrolü verirken bizden benzin, mazot gibi işlenmiş ürünleri alıyor. Kendileriyle bu konuda bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.
 
PETROL ÇIKARMAK DEĞİL PETROLÜ İŞLEMEK DAHA KARLI
 
Otoriteler petrolü aramanın, bulmanın ve işletmeye hazır duruma getirmenin bu sürecin karsız yönleri olduğunu, işleyip satmanın ise karlı yanı olduğunu ifade ediyor. Bu süreç içerisinde Türkiye'nin bu anlaşmanın karlı tarafında olduğu vurgulanıyor.
 
Günümüzde dünyanın petrol devi olan şirketler, ülkelerdeki petrolü işleyerek satıyor. Bu şirketlerin petrol çıkaran ülkelerin aksine, çıkartılan petrolü işleyerek daha çok kazandıkları biliniyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim