• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Irak'ın yeni tren setleri Türkiye'den

Irak'ın yeni tren setleri Türkiye'den
Bakan Elvan: TÜVASAŞ tarafından yapımı devam eden 14 vagonun 6’sı tamamlandığını, bu ayın sonunda Irak’tan gelecek yetkililere teslim edileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Irak’ın yeni tren setlerinin Türkiye tarafından üretilmeye başlandığını belirterek, Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yapımı tamamlanan 6 vagonun bu ayın sonunda Iraklı yetkililere teslim edileceğini bildirdi.

Bakan Elvan, yazılı açıklamasında, Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan mutabakat zaptında, Türkiye’den Irak’a 14 yolcu vagonunun ihracına ilişkin hususun da yer aldığını ifade etti. Irak Devlet Demiryolları için TÜVASAŞ’ta üretilecek 14 vagonun 2’sinin yataklı, 4’ünün kuşetli, 6’sının pulman ve 2’sinin yemekli vagon olduğunu belirten Elvan, 17 milyon 415 bin dolar bedelle yapılan bu vagonların, 160 kilometre hıza uygun olarak tasarlandığını kaydetti.

Bakan Elvan, kısa sürede ilk partide yer alan 6 vagonun hazır hale getirildiğini ifade ederek, "Karşılıklı güven ilişkisi ile projede, kısa sürede hızlı bir yol aldığımızı düşünüyorum. Bu hızdan, Irak Ulaştırma Bakanlığı da memnun. Yakın zamanda Irak için üretilecek 14 adetlik vagon anlaşmasına yeni ilaveler bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İlk partide yer alan vagonların bu ay sonunda Irak Devlet Demiryolları yetkililerine teslim edileceğini kaydeden Elvan, ikinci partideki 8 vagonun teslimatının ise aralık ayında yapılacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim