• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Irak'la uçuş krizine Bakan Çağlayan el attı

Irak'la uçuş krizine Bakan Çağlayan el attı
Irak merkezi yönetiminin, aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu bazı Türk havacılık şirketlerine koyduğu uçuş yasağı 1 hafta süreyle kaldırıldı.

Irak'la uçuş krizine Bakan el attı

Irak merkezi yönetiminin, aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu bazı Türk havacılık şirketlerine koyduğu uçuş yasağı 1 hafta süreyle kaldırıldı.

Ankara ile Bağdat arasındaki uçuş krizi, 1990'dan bu yana Irak'tan 20 milyon dolar alacağı bulunan dört Türk şirketinin Irak Hava Yolları uçaklarına haciz kararı aldırmasıyla ortaya çıktı.

Bağdat yönetimi de bunun üzerine dört firmanın Irak'a uçuşlarını yasaklarken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın girişimiyle yasak 1 hafta süreyle kaldırıldı.

Açıklama yapan Bakan Çağlayan, her iki ülke uçaklarının seferlerine başladığını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Çağlayan, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

''4 firmamız, 1990 yılından bu yana Irak devletinden alacağı olan 20 milyon dolara istinaden mahkemeden Irak Devletine ait menkul malların ve bu kapsamda Iraq Airways'e ait uçaklara haciz kararı almışlardı. Alınan bu karar üzerine Irak hükümeti Türk uçaklarının Irak'a uçmasına yasak getirmişti. Konuya ilişkin 4 firmamızla sürekli temas halinde oldum.

Yaptığımız görüşmeler sonunda Irak Sivil Havacılık Otoritesi Türk uçaklarına uyguladığı iniş engelini, 1 hafta süreyle kaldırdı. Bu gelişme üzerine her iki ülke uçakları da seferlerine başladı.

Bakanlığım koordinatörlüğünde alacaklı olan Türk firmaları 1 hafta içinde Irak kamu kurumları ile bir araya gelerek, sorunun kökten çözümünü konuşacaklar. Bunun en kısa sürede her iki tarafın da kabul edebileceği bir çözüme ulaşması için gereğini yapıyoruz.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim