• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Irak'ta 2 dev doğalgaz ihalesini Türkiye aldı

Irak'ta 2 dev doğalgaz ihalesini Türkiye aldı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının da içinde yer aldığı konsorsiyumlar, Irak'ta iki doğalgaz sahasının işletme ihalesini kazandı.

Irak'ta 2 dev doğalgaz ihalesini Türkiye aldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının da içinde yer aldığı konsorsiyumlar, Irak'ta iki doğalgaz sahasının işletme ihalesini kazandı.

TPAO, Kuveyt Energy Company ile oluşturduğu konsorsiyumla Irak'ın Siba Doğalgaz sahasının geliştirilmesi için açtığı ihaleyi kazanırken, Kuveyt Energy Company ve Güney Koreli Korea Gas ile oluşturduğu konsorsiyumla da Diyale ilindeki Mansuriye doğalgaz sahası işletme ihalesini aldı.

Siba doğalgaz sahası ihalesini kazanan konsorsiyumda TPAO'nun yüzde 40, Kuveyt Energy Company'nin ise yüzde 60 hissesi bulunuyor. Konsorsiyumun verdiği teklifte, 1 varil petrole denk gelecek doğalgazın çıkarma ücreti 7,5 dolar olarak belirlendi.

Mansuriye doğalgaz sahasında 1 varil petrole denk gelen doğalgaz çıkarma ücreti 7 dolar olarak belirlendi. Bu saha için oluşturulan konsorsiyumda TPAO'nun yüzde 50, Kuveyt Energy Company yüzde 30 ve Güney Koreli Korea Gas'ın yüzde 20 hissesi bulunuyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) da içinde yer aldığı konsorsiyumlar, Irak'ta iki doğalgaz sahasının işletme ihalesini kazandı.

TPAO, Kuveyt Energy Company ile oluşturduğu konsorsiyumla Irak'ın Siba doğalgaz sahasının geliştirilmesi için açtığı ihaleyi, Kuveyt Energy Company ve Güney Koreli Korea Gas ile oluşturduğu konsorsiyumla da Diyale ilindeki Mansuriye doğalgaz sahası işletme ihalesini aldı.

Irak Petrol Bakanlığında düzenlenen ihalede, TPAO ve Kuveyt Energy Company'den oluşan konsorsiyum Siba doğalgaz sahasının geliştirilmesi ihalesini kazandı.

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani yaptığı açıklamada, bakanlığın teklifine en yakın teklifi TPAO ve Kuveyt Energy Company konsorsiyumunun vermesi nedeniyle ihaleyi kazandığını söyledi.

TPAO ve Kuveyt energy Company konsorsiyumun verdiği teklifte, 1 varil petrole denk gelecek doğalgazın çıkarma ücreti 7,5 dolar olarak belirlendi. Konsorsiyum 42 milyar 857 milyon metreküp rezerve sahip Siba doğalgaz sahasında, 9 yıl boyunca günlük 2 milyon 857 bin metre küp doğalgaz çıkaracak.

Siba doğalgaz sahası ihalesini kazanan konsorsiyumda TPAO'nun yüzde 40, Kuveyt Energy Company'nin ise yüzde 60 hissesi bulunuyor.

MANSURİYE DOĞALGAZ SAHASI

Irak'ın kuzeydoğusundaki Diyale ilindeki Mansuriye doğalgaz sahası için açılan ihaleyi de TPAO liderliğindeki konsorsiyum kazandı.

Şehristani, Mansuriye doğalgaz sahası işletme ihalesini de TPAO, Kuveyt Energy Company ve Güney Koreli Korea Gas'dan oluşan konsorsiyumun kazandığını ifade etti.

Konsorsiyum, 128 milyar metreküplük doğalgaz rezervine sahip Mansuriye doğalgaz sahasında 13 yıl boyunca günlük 6 milyon 428 bin metreküp doğalgaz çıkaracak. Söz konusu sahaya 25 milyon dolar tutarında yatırım taahhüdünde bulunan konsoriyum, 1 varil petrole denk gelen doğalgaz çıkarma ücreti olarak 7 dolar verecek.

Bu saha için oluşturulan konsorsiyumda TPAO'nun yüzde 50, Kuveyt Energy Company yüzde 30 ve Güney Koreli Korea Gas'ın yüzde 20 hissesi bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim