• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Irak'tan Türkiye'ye gelen uçak düştü

Irak'tan Türkiye'ye gelen uçak düştü
Kuzey Irak'taki Süleymaniye kenti havaalanından kalkış yaparken düşen küçük ticari uçağın gidiş yönünün Ankara olduğu bildirildi.

IRAK'TAN TÜRKİYE'YE GELEN UÇAK DÜŞTÜ

Kuzey Irak'taki Süleymaniye kenti havaalanından kalkış yaparken düşen küçük ticari uçağın gidiş yönünün Ankara olduğu bildirildi.

Süleymaniye havaalanı müdürü Tahir Abdullah Kadir, Ankara'ya gelmek üzere Irak'ın Süleymaniye kentinden kalkış yapan ve kısa bir süre sonra düşen Lübnanlı Sky Lounge havacılık şirketine ait Hawker 850XP tipi uçağı, AsiaCell adlı cep telefonu firması için çalışan 4 yabancı işadamını taşıdığını belirtti. Kadir, bu kişilerin milliyetlerini söylemezken, uçağın hareket yerinin Ankara olduğu belirtmekle yetindi. Ancak resmi olmayan bilgilere göre ölen işadamlarından biri Lübnanlı, biri de İngiliz.

Dört işadamı dışında uçakta 3 kişilik mürettebat olduğu ve uçaktaki 7 kişinin tümünün öldüğü kaydedildi. Kadir, çıkan bir yangının uçakta mekanik probleme yol açtığını, kötü hava koşullarının kazayla ilgisinin olmadığını ifade etti.

Uçaktaki işadamlarının, Asiacell'in sahibi olan zengin işadamı Faruk Molla Mustafa'nın misafirleri olduğu, uçağın yerel saatle 14:00'de Süleymaniye'ye indiği, toplantılardan sonra ise 18:00 sularında havalandıktan hemen sonra, yangın çıkması sonucu düştüğü bildirildi.

Havaalanı Müdür Tahir Abdullah Kadir, uçağın düşmediğini ve kazanın teknik bir sebepten kaynaklandığını söyledi ancak uçağın neden alev aldığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yetkililerin olay yerindeki incelemeleri ise halen sürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim