• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İran, 2 bin km'lik füzeleri denemeye başladı

İran, 2 bin km'lik füzeleri denemeye başladı
İran, menzili 2 bin kilometreye ulaşan füzelerini denemeye başladı.İranlı komutan Hacızade, “İsrail ve bölgedeki ABD üslerini vurmak için 2 bin km menzil yeterli.

İran'ın hedefi ABD üsleri

İran, menzili 2 bin kilometreye ulaşan füzelerini denemeye başladı.İranlı komutan Hacızade, “İsrail ve bölgedeki ABD üslerini vurmak için 2 bin km menzil yeterli.

Ancak gerekirse daha uzun menzilli füzeler de yapabiliriz. Mazlum halkların dostuyuz” dedi.İRAN’da önceki gün başlayan ve 10 gün sürecek olan “Yüce Peygamber 6” tatbikatında; aralarında Sicil, Fatih, Kıyam, Fars Körfezi, Zelzele, Şahap 1 ve 2 füzelerinin de bulunduğu uzun, orta ve kısa menzilli çeşitli füzeler deneniyor. Tatbikatta ayrıca hava savunma sistemleri ve yeraltındaki hangarlardan füze fırlatma sistemleri ilk kez kullanılıyor.

Tatbikatın ilk gününde “Fatih110” füzelerini deneyen Devrim Muhafızları, dün de 9 adet “Zelzele”, 2 adet “Şahap-1”, 2 adet “Şahap-2” ve 1 bir “Şahap-3” füzesi fırlattığı belirtildi.

Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hacızade, tatbikatın başka ülkeler için bir tehdit olmadığını söyledikten sonra, “Tatbikatın mesajı, bölge ülkeleri için barış ve kardeşliktir. Bölgede devam eden protesto hareketlerinin ardından mazlum halklar, İran’ı ve liderimizi her zaman kendi yar ve yaverleri olarak görüyor” dedi.

Hacızade, füzelerin Avrupa ülkelerini hedeflemediğini özellikle belirttikten sonra şunları ifade etti: “2 bin kilometre menzilli füzemiz var. Siyonist rejimi ve bölgedeki ABD üslerini vurmak için bu yeterli. Ancak gerekirse daha uzun menzilli füzeler de yapabiliriz.” DPA’nın haberine göre Hacızade, Afganistan’daki ABD üslerini de vurabileceklerini belirtti.

Bunlar dışında ABD’nin İncirlik’te de bir üssü bulunuyor. Türkiye’nin “Mossad adına dezenformasyon yapmakla” suçladığı İsrail’in Debka files sitesine göre ise İran, Ankara’nın ABD ve İsrail’in desteği ile Suriye’deki Esad rejimini devirmek için askeri operasyon hazırlığında olduğuna inanıyor ve bu yüzden gövde gösterisi yapıyor.

İnsansız uçakları kopyaladılar

İran Devrim Muhafızları komıtanı Hacızade, ayrıca, Körfez’de düşürdükleri ABD’ye ait insansız uçaklara bakarak “tersine mühendislik” yöntemiyle bunların kopyalarını ürettiklerini, Moskova’nın talebi üzerine bunları Rus uzmanlara da gösterdiklerini belirtti. İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Fadavi de düşürülen ABD uçaklarının en gelişmiş teknolojilere ve en uzun menzile sahip olduğunu belirtti. İran 2 Ocak’ta Körfez bölgesinde iki insansız uçak düşürdüğünü açıklamış, Bahreyn’de konuşlu ABD Beşinci Filosu bunu doğrulamamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim