• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

İran, büyük bir tatbikat için hazırlanıyor

İran, büyük bir tatbikat için hazırlanıyor
Amerika ve Avrupalı müttefiklerinin İran’ın nükleer programıyla ilgili görüşmeler için yeni bir teklif hazırladıkları belirtildi.

İran büyük bir tatbikat yapmaya hazırlanıyor

Amerika ve Avrupalı müttefiklerinin İran’ın nükleer programıyla ilgili görüşmeler için yeni bir teklif hazırladıkları belirtildi.

New York Times gazetesi, Amerikalı bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde, yeni teklifin, geçen yıl İran tarafından reddedilen tekliften daha zor koşullar içereceğini dile getirdi. Gazete, ABD Başkanı Barack Obama ve müttefiklerinin Tahran’a sunulacak teklif konusunda anlaşmaya varmaya çok yakın olduklarını belirtti.

Washington’un amacı

Gazete, yeni teklifte İran’ın ülke dışına göndermesi istenen az zenginleştirilmiş uranyum miktarının 2 bin kilograma çıkarılacağını kaydetti. Önceki teklifte bu miktar bin 200 kilogramdı. Gazete, artışın, geçen yıl İran’ın düzenli uranyum üretimini yansıttığını, Washington’ın amacının İran’ın elinde bomba yapacak miktardan daha az uranyum kalmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Bu arada yakın bir zamanda başlaması beklenen nükleer görüşmeler öncesi İran’ın büyük bir tatbikata hazırlandığı ifade edildi.

Büyük tatbikat

Devlet televizyonu Press TV, Silahlı Kuvvetler ile Devrim Muhafızlarının kasımda ülke genelinde ortaklaşa büyük bir tatbikat yapacağını duyurdu. Her iki güce ait kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katılacağı tatbikatın dört aşamada gerçekleştirileceği belirtildi. Ülkenin savunma kabiliyetini artırmayı hedefleyen tatbikatta kara, deniz ve hava gücüne ait araç gereçlerin yanı sıra elektronik savaş sistemlerinin kullanılacağı kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim