• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İran heyeti YHT'yi inceledi

İran heyeti YHT'yi inceledi
İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Ali Nikzad, İran'ın Türkiye'den 120 bin ton ray alımı konusunu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la sonuçlandırdıklarını bildirdi.

 

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Ali Nikzad ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunmak için Yüksek Hızlı Trenle (YHT) seyahat etti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman'la birlikte YHT ile Polatlı'ya gidip dönen Nikzad, trende yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile Türkiye'ye geldiklerini ifade etti.
 
Ulaştırma konusunda daha önce Bakan Yıldırım'ı ziyaret kararı aldıklarını belirten Nikzad, ziyaret öncesi kara, hava, demiryolları ve deniz ulaşımı konusunda görevli yardımcılarını Türkiye'ye gönderdiğini, dün akşam da ilgili Türk bürokratlarla görüşmelerin yapıldığını anlattı.
 
Nikzad, kara ulaştırmada önemli kararlar aldıklarını, bu konuda yaşanan sorunların çözümü için gayret göstereceklerini ifade etti.
 
Ulaştırma sektöründe demiryollarının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Nikzad, İran'da 11 bin kilometre mevcut demiryolu ağı bulunduğunu, 11 bin kilometre demiryolu yapımı için de karar alındığını belirtti. Nikzad, İran'ın Türkiye'den 120 bin ton ray alımı konusunu, Bakan Yıldırım'la sonuçlandırdıklarını kaydetti.
 
İran'da bin kilometrelik yüksek hızlı tren hattı yapmayı planladıklarını ifade eden Nikzad, bu hatta çalışacak trenin hızının saatte 350 kilometrenin üzerinde olacağını söyledi. Nikzad, İran'da 7-8 milyon yolcunun Tahran-Meşhed arasında seyahat ettiğini belirterek, yüksek hızlı tren hattını Tahran-Meşhed arasına yapmayı planladıklarını ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim