• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

İran, Hürmüz'de yeni tatbikat yapacak

İran, Hürmüz'de yeni tatbikat yapacak
İran, Hürmüz'de yeni tatbikat yapacakBasra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz tatbikatını henüz tamamlayan İran'ın, bölgede yeni bir tatbikat yapacağı açıklandı.

İran, Hürmüz'de yeni tatbikat yapacak

İran, Hürmüz'de yeni tatbikat yapacak
Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz tatbikatını henüz tamamlayan İran'ın, bölgede yeni bir tatbikat yapacağı açıklandı.

Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz tatbikatını henüz tamamlayan İran'ın, bölgede yeni bir tatbikat yapacağı açıklandı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bir ay içinde Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda bir deniz tatbikatı daha yapacaklarını ifade etti. Fedevi ayrıca, bunun, birçok yönden önceki altı tatbikattan farklı olacağını söyledi.

Tuğamiral Fedevi, İran'ın dünya petrol ticareti açısından stratejik öneme sahip olan Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulunmasına Batılı yetkililerin tepkisi göstermesine ilişkin olarak da “İran bugün, bölgenin tamamına hakim ve tüm hareketleri kontrol ediyor” dedi.

İran Deniz Kuvvetleri, 24 Aralık 2011 ile 3 Ocak 2012 tarihleri arasında ülkenin güneyindeki karasular ile Hint Okyanusu'nun kuzeyini kapsayan 2 bin kilometrelik bir alanda deniz tatbikatı yapmıştı. İran, bu tatbikat kapsamında aralarında "Kadir" ve "Nur" isimli uzun menzilli füzelerin de bulunduğu çok sayıda silah denemişti.

KARŞILIKLI RESTLEŞME

Tahran, Batı’nın İran’a petrol ambargosu uygulaması halinde, Basra Körfezi’nin kapısı kabul edilen Hürmüz Boğazı’nı deniz trafiğine kapatma tehdidinde bulunmuştu. İran'ın bu tehdidini yinelemesi, Batı devletlerinin çözüm formülü arayışlarını da hızlandırmıştı.

Tahran’ın restine rağmen Körfez civarındaki uçak gemilerini bölgeden uzaklaştırmayacağını açıklayan ve yaptırım kararlarını da iptal etmeyen ABD’nin ardından, AB ülkeleri de İran'dan ham petrol ithalatının yasaklanması konusunda anlaşmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ise söz konusu yaptırımlardan endişe duymadıklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını açıklamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim