• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İran Hürmüzgan'a yeni liman yapıyor

İran Hürmüzgan'a yeni liman yapıyor
Bender Abbas Liman Başkanlığı yaptığı açıklamada Hemir Limanı'nın inşası için yürütülen elverişlilik çalışmasının tamamlandığını ve katılım ihalesinin başladığını açıkladı.

2008 yılında 200,000 dolarlık bir fon ile başlayan liman  inşa projesinin ilk aşaması için katılım ihaleleri başladı. Çok amaçlı bir liman olması planlanan Hemir Limanı, İran'ın güneyinde bulunan ve Basra Körfezine kıyısı olan Hürmüzgan eyaletinde inşa edilecek.

Hemir Limanı Projesi’nin ilk aşamasında 620 metrelik dalgakıran, palamar yerlerine giden bir ulaşım köprüsü ve toplamda 100 metre uzunluğuna varan çok amaçlı palamar yerlerinin inşası bulunuyor. Projenin ilk aşaması için ayrılan fonun ise 20 milyon dolar olduğu açıklandı.

Üç aşama olarak ayrılan projenin, ikinci aşamasında limanın deniz ve denizcilikle ilgili alanları inşa edilecek, üçüncü aşama ise limanın çalışmaya hazırlanmasını içerecek. Yapılan açıklamalara göre liman projesinin üçüncü aşamalarının özel sektör yatırımlarıyla yapılması bekleniyor.

Hemir Limanı inşası yetkilileri, çok amaçlı Hemir Limanı’nın inşa edilmesinin arkasındaki ana sebep, ticari ve balıkçı gemilerinin ihtiyaç duydukları hizmetleri sağlamak ve yerel halkı ekonomik aktiviteler için yüreklendirmek.

Açıklamaya göre, Bender Abbas Limanı’ndan 75 kilometre uzakta olan Hemir Limanı, hem balıkçılık hem de ticari açıdan ideal bir pozisyonda bulunmakta. Liamanın inşası bölgenin ekonomik refahına büyük bir katkı sağlayacak.

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim