• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İran Körfezi ile Kızıl Deniz birleşiyor

İran Körfezi ile Kızıl Deniz birleşiyor
Arabistan altyapı ve sosyal projelerini arttırdı. Kanal Avrupa ve Kanal İstanbul projeleriyle gündeme gelen kıtalar ve bölgesel bağlantı projelerine bir yenisi daha eklendi.

Suudi Arabistan, İran Körfezi ile Kızıl Deniz'i demiryolları ile birleştiriyor.

Arabistan altyapı ve sosyal projelerini arttırdı. Kanal Avrupa ve Kanal İstanbul projeleriyle gündeme gelen kıtalar ve bölgesel bağlantı projelerine bir yenisi daha eklendi. Kızıl Deniz ve İran Körfezi arasındaki ulaşım hattını demiryollarıyla birleştirecek olan proje Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'den İran Körfezi'ne uzanan 1000 km'lik demir yolu hattının inşasına başladı. Cidde'den Riyad'a gidecek olan demiryolu Arabistan çölünün sıcak kumlarından geçecek.

Herşey yolunda giderse, Arabistan’a gelen kargo Dubai'ye veya Khor Fakkana Salalah gibi yerlere girmeden İran Körfezi'ndeki Damman Limanı'ndan Umman Körfezi'ne gidecek veya kargo Cidde'den Süveyş Kanalı'na doğru rotasına devam edecek. Böylece transit süresinden 5 gün kazanılmış olacak.

2005 yılından bu yana hazırlanan proje, Londra Uluslararası Konteyner Birliği'ne bildirildi. Krallık genel yatırım fonundan ayrılan bütçe proje için kullanılacak. Cidde, uzun zamandan beri bölgesel nakliyatın merkezi yolundayken daha iyi hizmet vermek için yapılan projenin 5 sene içinde tamamlanması bekleniyor. Ayrıca, Suudi hükümeti alt yapı ve sosyal projelere daha fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Haber: Orhun Bayhun - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim