• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İran: Petrolde geri adım yok!

İran: Petrolde geri adım yok!
İran Petrol Bakanı Zengene, İran'ın petrol fiyatlarının artırılması konusunda umutlu olmadığını ancak bu konudaki duruşundan geri adım atmayacağını belirtti.

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, ülkesinin petrol fiyatlarının artırılması konusundaki duruşunu değiştirmeyeceğini kaydederek, "Petrol fiyatlarına bakmaksızın direnişimizi sürdüreceğiz" dedi. 

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre Zengene, mecliste düzenlenen toplantıda İranlı milletvekillerine petrol piyasasındaki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. 

OPEC üyelerinin uzlaşma sağlaması gerekiyor

Zengene, basına kapalı yapılan toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Petrol fiyatlarının artması konusunda umutlu olmadığını ifade eden Zengene, bunun için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin uzlaşma sağlaması gerektiğini belirtti. 

"Fiyatlara bakmaksızın direnişimizi sürdüreceğiz"

Zengene, OPEC üyelerine petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak için üretimin azaltılması talebinde bulunduğunu hatırlatarak, 8 üye ülkenin, günlük üretimi 1,5 milyon varil azaltmayı kabul ettiğini ancak 4 üyenin ise bu isteği olumlu karşılamadığını anlattı. Petrol fiyatlarının hızlı düşüşünde siyasi faktörlerin etkili olduğunu savunan Zengene, "Fiyatların artırılması konusundaki duruşumuzu değiştirmeyeceğiz ve petrol fiyatlarına bakmaksızın direnişimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Zengene, "Petrol fiyatları daha ne kadar düşecek?" sorusunu, "Ekonomideki dengesiz arz, talep sistemi ve olumsuz siyasi faktörler ortadan kaldırılana kadar" şeklinde cevapladı. 

Zengene, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın, düşen petrol fiyatlarının da katkısıyla ABD ekonomisinin 2015 yılında yüzde 3,5 büyüyeceğine yönelik beklentisine işaret ederek, fiyatların düşürülmesinin Batı ülkelerinin ekonomilerine fayda sağladığına dikkati çekti. 

Rusya, OPEC'e katılmayacak

Zengene, Rusya'nın OPEC'e katılacağına ilişkin iddiaların sorulması üzerine ise Rusya'nın OPEC'e katılmayacağını da söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim