• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

İran: Türkiye seferlerimizi iptal edebiliriz

İran: Türkiye seferlerimizi iptal edebiliriz
ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle, Türkiye'deki havalimanlarında İran'dan gelen charter, uçaklarına yakıt verilmeme uygulaması sıkıntı yarattı.

Türkiye’ye olan seferleri iptal edebiliriz

ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle, Türkiye'deki havalimanlarında İran'dan gelen charter, uçaklarına yakıt verilmeme uygulaması sıkıntı yarattı.

İran Sivil Havacılık Kurumu, Türkiye'deki turizm acentelerine, "Türkiye'ye düzenlediğimiz seferleri iptal edebiliriz" yazısı göndermesi, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki turizmcileri endişelendirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, bu durumun yeni pazarlara açılmaya çalışan Türkiye turizminde "balyoz etkisi" yaratacağını savundu. Özbozdağ, şöyle dedi:

"Türkiye turizminde önemli yeri doldurmaya çalışan İran pazarı için tehdit edici unsurlar bu yıl ortaya çıktı. İran uçaklarına özelleştirilen havalimanlarında yakıt verilmemesi nedeniyle İran Sivil Havacılık Kurumu charter uçaklarının Türkiye'ye gelmesine izin vermiyor. Bu durumu geçtiğimiz hafta yazılı olarak tur operatörlerine bildirdi. Bu durum büyük beklentilerimiz olan bu pazar için bir tehlike sinyalidir. Bu pazardan sadece Antalya bölgesine bu yıl 250 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Bodrum, Kuşadası ve Marmaris de 2011 yaz sezonu için bu pazardan önemli beklentilere sahip. Bu konuyla ilgili bir an önce önlem alınması gerekir. Aksi takdirde turizm büyük zarar görür."

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan gelen yazıda, uçakların yakıt alamama nedeni olarak ABD'nin İran'a uyguladığı yakıt ambargosunun gösterildiğini aktaran Özbozdağ, "Bu durum sanıyorum ABD ambargosu ile alakalı.

Havalimanlarından aldığımız bilgiye göre limanlarda sadece bir firma yakıt satışında yetkilendirilmiş. Bu durum hem rekabet açısından hem de güncel problemlerin çözümü açısından önemli bir olumsuz etken. Bence havalimanlarında sadece bir şirkete yakıt satma yetkisi verilmesi sakıncalı bir durum. Devletin mutlaka hava limanlarında bir inisiyatifi olması lazım. Bu işletmeciliğin dışında Türk turizmini olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim