• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İran, yeni bir savaş uçağı üretti

İran, yeni bir savaş uçağı üretti
Devlet televizyonu IRINN, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katıldığı törende ''Kahhir 313'' adlı yeni bir savaş uçağının tanıtımının yapıldığını duyurdu.

 

İran'ın ürettiği yeni bir savaş uçağının tanıtımı yapıldı. Devlet televizyonu IRINN, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katıldığı törende ''Kahhir 313'' adlı yeni bir savaş uçağının tanıtımının yapıldığını duyurdu.
 
Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, yerli uzmanlar ve imkanlarla üretilen uçağın, yüksek teknolojik kabiliyetlere sahip olduğunu söyledi. Alçak irtifada da uçabilen uçağın elektronik sistemlerle donatıldığını belirten Vahidi, uçağın bir diğer özelliğinin yüksek saldırı gücü olduğunu kaydetti.
 
Vahidi, kısa pistte dahi rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilen uçağın, kısa sürede bakım ve tamirinin yapılabildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad: 'İran'ın savunma gücü, başka bir ülkeye saldırı için değil, caydırıcılığa yöneliktir'  İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, savunma güçlerinin tamamen caydırıcılığa yönelik olduğunu söyledi.
 
İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Ahmedinejad, İranlı uzmanlar ve yerli imkanlarla üretildiği belirtilen ''Kahhir 313'' adlı savaş uçağının tanıtım töreninde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Yeni savaş uçağının, bir milletin kendine güveninin eseri olduğunu belirten Ahmedinejad, bu başarıdan dolayı İran halkını kutladığını söyledi.
 
Yüksek teknoloji ürünü uçağın savunma güçlerine güç katacağını kaydeden Ahmedinejad, bilim ve teknolojide ulaşılmayacak bir nokta olmadığının gösterildiğini ifade etti. Ahmedinejad, ''İran'ın savunma gücü, başka bir ülkeye saldırı için değil, caydırıcılığa yöneliktir'' diye konuştu.
 
İran'da devrimin yıl dönümü kutlamaları kapsamında ''Şafakta 10 Gün'' adı altında yapılan etkinliklerde çeşitli alanlarda elde edilen başarıların tanıtımı yapılıyor.
 
Tanıtımı bugün yapılan ''Kahhir 313'' savaş uçağı, İran'ın ürettiği üçüncü model yerli uçak olarak kabul ediliyor.
 
İran, ilk yerli uçağı ''Azerehş''in ardından ''Saige'' adlı savaş uçağının seri üretimini başlatmıştı. İran Hava Kuvvetleri'nin envanterinde yerli uçakların yanı sıra, F-4, F-5, F-14, Sukhoi-24, Sukhoi-25, Mig-29, Mirage ve diğer bazı modellerde savaş uçakları olduğu biliniyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim