• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İran'a ait savaş gemileri Akdeniz'e açıldı

İran'a ait savaş gemileri Akdeniz'e açıldı
İran'a ait iki savaş gemisinin Süveyş Kanalı'ndan geçerek Akdeniz'e açıldığı belirtildi. Gemilerin 3 Mart'ta kanaldan Kızıl Deniz'e geçiş yapması bekleniyor.

İran'a ait savaş gemileri Akdeniz'e açıldı

İran'a ait iki savaş gemisinin Süveyş Kanalı'ndan geçerek Akdeniz'e açıldığı belirtildi. Gemilerin 3 Mart'ta kanaldan Kızıl Deniz'e geçiş yapması bekleniyor. İran devriminden bu yana bu ülkeye ait savaş gemileri ilk kez Akdeniz'e açıldı.

İran savaş gemileri, 1979 yılından bu yana ilk defa Akdeniz’e ilerliyor. 2 savaş gemisi, günler süren ertelemenin ardından, sabah saatlerinde Kızıldeniz yönünden Süveyş Kanalı’na girdi.

300 Bin Dolar Ödedi

Mısır Savunma Bakanlığı, "Gemilerde hiçbir askeri, nükleer ya da kimyasal malzeme bulunmadığını" ve geçişin kurallara uygun olduğunu duyurdu. Mısırlı yetkililer, İran’ın gemilerin geçişi için Süveyş Kanal İdaresi’ne 300 bin dolar ödediğini de bildirdi.

Rota Suriye

Gemilerin geçişinin, aksaklık olmaması halinde 12 saat sürmesi bekleniyor. Biri fırkateyn, diğeri destek gemisi olan 2 İran savaş gemisinin, akşam saatlerinde Akdeniz’e ulaşacağı, ardından rotasını Suriye’ye çevireceği tahmin ediliyor.

İsrail Donanması Alarmda

Tahran yönetimini "provokasyon"la suçlayan İsrail, İran gemilerinin, karasularına girme ihtimaline karşı donanmasını alarmda tutuyor. İsrail’e göre İran, nüfuzunu Körfez ülkelerinin ötesine Akdeniz’e yaymayı, Hamas ile Hizbullah’a "arkanızdayız" mesajı vermeyi amaçlıyor.

"Eğitim Amaçlı"

İran ise kanaldan savaş gemilerinin geçmesine ilişkin bir kısıtlama bulunmadığına ve bunun uluslararası düzenlemelere uygun olduğuna dikkat çekiyor. Tahran yönetimi gemilerin eğitim amacıyla Suriye’ye gittiğine vurgu yapıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim