• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İranlı işadamları Samsun Limanı'nı inceledi

İranlı işadamları Samsun Limanı'nı inceledi
İran'ın Gülistan Eyaleti Vali Yardımcısı Reza Gholami, "Karşılıklı olarak limanlarımız arasında taşımacılığın gelişmesini istiyoruz" dedi.

İranlı işadamları Samsun Limanı'nı inceledi

İran'ın Gülistan Eyaleti Vali Yardımcısı Reza Gholami, "Karşılıklı olarak limanlarımız arasında taşımacılığın gelişmesini istiyoruz" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) davetlisi olarak Samsun'a gelen İran'ın Gülistan Eyaleti Vali Yardımcısı Reza Gholami, Gülistan Sanayi, Ticaret ve Madencilik Müdür Yardımcısı Darvish Ali Hassanzadeh, Gülistan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rahman Gharahbash ve yaklaşık 20 kişilik işadamından oluşan heyet Samsunport Limanı'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsunport Limanı'nın çalışmasını çok beğendiğini belirten Gülistan Eyaleti Vali Yardımcısı Reza Gholami, "Samsun Limanı coğrafi olarak çok iyi bir yerde, çok iyi bir yatırım. Zamanla yarışıp başarıya çok yakın zamanda ulaşacağına inanıyorum. Bana verilen bilgilere göre yüzde 20 kapasite ile çalışıyormuş, bu oran yükselirse daha büyük başarı olur. Bunu başarabileceklerine inanıyorum. Limanın kapasitesinin yüksek olması bu şehrin kendini geliştirmesi anlamına geliyor. Liman bulunduğu şehrin ne kadar ileride olduğunu gösterir. Ticaret hacmi dünyada yüzde 15 yükseliyor ve taşıma işleri limanlar aracılığıyla yapılıyor. Bunun için limanlar ne kadar gelişirse taşımacılık gelişir, o şehir gelişir. Ben Samsun'a ilk geldiğimde Samsun'un yıllık gelirinin neden bu kadar yüksek olduğunu düşündüm, şimdi o sorunun cevabını buldum. Limandan başka ülkelere gidiş-geliş çok olduğu için Samsun'un geliri bu kadar yüksek. Kişisel olarak görüşüm, burada yolcu taşıma limanının eksikliği var. Gülistan'ın ile Samsun arasında kardeşlik protokolü imzalayacağız. Gülistan'ın da yaklaşık 120 kilometre sahili var. 3 tane limanımız var ve çalışmıyor, eski halde. Biz ümit ediyoruz ki, Samsun Limanı'nın yetkililerinin tecrübelerinden yararlanarak kendi limanlarımızı harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

İranlı işadamları Samsun Limanı'nı gezdikten sonra Bandırma Vapuru ve Batı Park'ta bulunan Amazon Köyü'nü ziyaret etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim