• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

IRC rallisi kazanan ilk Türk ekip oldu

IRC rallisi kazanan ilk Türk ekip oldu
Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi kariyerindeki ilk IRC (Kıtalararası Ralli Şampiyonası) zaferine Yalta’da ulaştı. İkili bu başarısı ile aynı zamanda bir IRC rallisi kazanan ilk Türk ekip oldu.

Kıtalararası Ralli Şampiyonası(IRC)’nda sezonun 10’uncu ayak mücadelesi olan Yalta Rallisi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Ukrayna’nın Crimea bölgesinde yer alan Yalta şehrinin Karadeniz’e bakan dağlarındaki asfalt etaplarda koşulan ralli “Türk” çıkarmasına sahne oldu. 73 ekibin start aldığı rallide ülkemizden de Castrol Ford Team Türkiye adına Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve Murat Bostancı-Onur Vatansever ile ferdi yarışan Eytan Halfon-Sedat Bostancı ekipleri mücadele etti. 3 gün süren asfalt zeminli zorlu rallide ilk günü üçüncü, ikinci günü ikinci sırada tamamlayan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi Ford Fiesta S2000 ile son günü liderliğe yükselerek,  Kıtalararası Ralli Şampiyonası (IRC) yarışı kazanan ilk Türk ekip ünvanını da kazanmış oldu.

Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ekibi Murat Bostancı-Onur Vatansever ikinci gün iki kez lastik patlatarak 21.liğe kadar gerilese de son gün yaptıkları atakla yarış genel klasman yedincisi, sınıf 6 ve iki çeker klasmanı ikincisi olarak tamamlamayı başardı. TOSFED Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker’in spor komiserliği, TOSFED eski genel sekreteri ve Eğitim Kurulu Başkanı Banu Başeren’in ise FIA Gözlemciliği görevlerini yaptığı organizasyonda yarışan bir diğer Türk ekip Eytan Halfon-Sedat Bostancı genel klasman 12.liğinin sahibi oldu.

Bu yarıştan çok değerli puanları Türkiye Ralli Şampiyonası’na taşımayı başaran Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’na 28-30 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da düzenlenecek olan Sliven Rally ile devam edecekler. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim