• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Irmak Bartın'ın çehresini değiştirecek

Irmak Bartın'ın çehresini değiştirecek
Bartın ırmağının turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında sivil müteşebbisler de çalışma başlattı.

İtalya'dan sonra kentin içinden denize dökülen ikinci nehir olma özelliğini taşıyan Bartın ırmağının turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Denize kadar akan 18 kilometre uzunluğundaki Bartın ırmağı üzerinde gezi teknesi ile tur yapmayı amaçlayan tekne ortakları, Bartın dışından gelen yabancı ve yerli turistlerin Bartın'ı daha fazla tanıma imkanı sağlayacak. Erhan Günesen, Mehmet Karaaslan ve Meral Akyüz tarafından Bartın'a getirilen gezi teknesi, balık restoran olarak da hizmet verecek. 18

kilometrelik Bartın ırmağında Boğaz mevkiine kadar özellikle hafta sonları kahvaltı ile tur düzenlenecek. Antalya'dan Bartın'a getirilen geminin açılışına, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, ABA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Gemi sahiplerinden Erhan Günesen, geçen yazdan beri gemi projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Geminin kapasitesi 120 kişidir. Liman müdürlüğüne müracaatlarımız yapıldı. İzinlerimiz

çıktığı anda hafta sonları açık büfe şeklinde turlar olacaktır. Gemi 600 bin liraya maloldu. Fiyatlarımız her bütçeye uygundur. Bartın halkının da yaptığımız bu çalışmaya, Bartın'a turizm kazandırılması adına destek vermelerini bekliyoruz."

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ırmak etrafından yapılacak çalışmaların kente güzellik katacağını ifade etti. Bartın nehri ile ilgili bir çok düşünceleri olduğunu anlatan Cemal Akın, şunları söyledi: "Düşüncelerimizden biri Bartın'da gemi teknelerinin oluşmasıdır. Gazhane parkı etrafında bu tür çalışmaların olmasını istiyoruz. Bu tür müracaatlar olduğunda hemen yan yana iskeleler yapılarak gerekli yerler gösterilecektir. Belediye taş evinin altında bulunan iskelede bu tür çalışma düşünmüyoruz.

Bartın'dan İnkumu'na ırmak yolunu da denize açıyoruz."

Kanalizasyon sularının ırmağa aktığını anlatan Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Yıl sonunda ihalesi yapılarak ırmaktan kanalizasyonu keserek daha temiz olmasını sağlayacağız. Bunun yanında bir projemiz daha olacaktır. Belediye Taş Evi'nin altından Orduyeri'ne köprü yapacağız. Yürüyüş yollarımızın daha çok genişlemesini istiyoruz. Biz yapacağımız çalışmalarla Bartın halkının emrinde olacağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim