• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İş adamı ve kızı korku dolu anları anlattı

İş adamı ve kızı korku dolu anları anlattı
İstanbul’daki şiddetli kar yağışı nedeniyle bindikleri helikopterle Sarıyer sahiline acil iniş yapan iş adamı Mehmet Hattat ve kızı, yaşadıkları korku dolu dakikaları anlattı.

 

İş adamı Mehmet Hattat, dün saat 14.30 civarında Amasra’dan havalandıklarını belirterek, “Pilotumuz meteoroloji raporlarının uygun olduğunu, İstanbul’da biraz yağış olduğunu söyledi.
 
Şile civarına geldiğimizde kar yağmaya başladı ama her şey normal gidiyordu. Boğaz girişine geldiğimizde aşırı bir rüzgarla sarsılmaya başladık. Neticede boğaz girişiyle birlikte kar, tipi fırtına ve helikopter ittifakı kaybetmeye başladı. Çünkü helikopterin en problemli konularından biri sis ve tipi, önünüzü göremiyorsunuz.
 
O zaman problem başlıyor. Dolayısıyla Sarıyer’deki kazıklı yola inmeye çalıştı ama trafik fazlaydı. Bir iki hamle yaptı acaba araçlar durabilir mi diye ama netice alamadı. Netice alamayınca kısa bir tur ile birlikte balıkçı teknelerinin yanından usta bir manevra ile iniş yaptı. Helikopterin büyük bir kısmı deniz kısmındaydı” dedi.
 
“Telsizle bir bağlantı kurmaya çalıştınız mı” şeklindeki soru üzerine de Hattat, “Onu ancak kaptanlar yapabilir, biz sadece yolcuyduk. Bir arızadan dolayı inmedik, bir hava muhalefetinden dolayı mecbur iniş yaptık” diye karşılık verdi.
 
Babasıyla birlikte korku dolu dakikalar yaşayan İpek Hattat ise, “Çok fazla bir şey hatırlamıyorum çığlık çığlığaydı. Yalnız bir ara mayalar yanlış tarih vermiş dedim. Ben çok panik oldum. Babam da beni sakinleştirmekle meşguldü. Panik vardı, başka bir şey yoktu” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim