• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İş Bankası Yüksekova'ya şube açıyor

İş Bankası Yüksekova'ya şube açıyor
Gürcistan'ın Batum şehrinde şubeaçan İş Bankası, büyümesini sürdürecek.

Gürcistan'ın Batum şehrinde şubeaçan İş Bankası, büyümesini sürdürecek. Banka Yüksekova'ya şube açmaya hazırlanırken, Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, terörün kendilerini endişelendirmediğini söyledi.

Bölgesel güç olma hedefiyle yurtdışındaki yatırımlarına ağırlık veren Türkiye İş Bankası, Türkiye ile ilişkileri artan Gürcistan'ın Batum kentinde şube açtı. Gürcistan'ın içinde Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da açılan şubenin, Gürcistan'ın en büyük ticari ortağı Türkiye ile ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunması bekleniyor.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin ev sahipliğinde Batum şubesinin açılışı için gerçekleştirilen resepsiyona Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze, Batum Başkonsolosu Engin Arıkan ile işadamları katıldı. Ersin Özince, resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Gürcistan'da Türk müteahhitler tarafından üstlenilen 83 projenin tutarı 1 milyar doları aşmış, bilhassa son dönemde hidroelektrik santralleri inşasında Türk şirketleri önemli bir yer edinmiştir. Türkiye, son 5 yılda Gürcistan'a yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımları içinde 525 milyon dolarlık yatırım ve yüzde 8,7'lik payla da üçüncü sıradadır. Bu güçlü ticari birliktelik, İş Bankası Grubu olarak Gürcistan'ı odağımızda tutmamızı sağlamış, yatırımlarımız için bizi motive eden bir unsur olmuştur." dedi. Genel Müdür Adnan Bali de, artan ticaret hacmi ve yatırımlara katkıda bulunmak ve müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Batum'da bir şube ve Batum Havaalanı'nda bir şanj bürosu kurmaya karar verdiklerini kaydetti.

Gazetecilerle sohbet eden Özince, terör ve komşularla gerginliğin hatırlatılması üzerine, "Biz sadece banka değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumuyuz. Türkiye'yi, müşterilerimizi ilgilendiren her konu bizi de ilgilendirir. Bunlar yönetilemez sorunlar değil. Ortadoğu'daki risklerimiz Avrupa'dakinden daha az. Beni bunlar tedirgin etmiyor. Çünkü biz Kıbrıs Barış Harekâtı'nda halk panikleyince veznelere camın arkasına para yığıp güven telkin eden bir bankayız. Biz, Kurtuluş Savaşı ortamında kurulmuş bankayız. Ülkemizle ilgili riskler vız gelir. Bizim sermayedarımızın yüreği pıt pıt atmıyor. Mangal gibi yürek var. Erbil'e şube açacağız, kim gidecek buraya diye düşünüyorduk, bizim Kürt kökenli arkadaşlarımız geldiler 'Biz gideceğiz müdürüm' dediler." dedi. Bali de, "Yüksekova'ya şimdi şube açacağız. Kararını aldık. Tası tarağı toplayıp başka yere gidecek halimiz yok." diye konuştu.

'Konut sektöründe balon yok'

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de konut balonu olup olmadığı sorusuna 'Batum-İstanbul' kıyaslaması yaparak cevap verdi. Türkiye'den bir müşterilerinin Batum'dan ev aldığını ve iyice bir evin metrekare fiyatının 3-5 bin dolar olduğunu söyleyen Özince, "Dünya kenti olan İstanbul'da metrekare fiyatı neden 4-5 bin dolar olmasın? Son bilgilere göre İstanbul'da konut fiyatları durdu. Demografiye ve şehirlerin gelişmesine baktığımızda balon olmadığını görüyoruz. Türk insanının kültüründe, dışarıda olduğu gibi, sadece yatırım amacıyla gayrimenkul almak yok. Daha çok ihtiyaç doğrultusunda alınıyor. Türkiye'de borç ödeme kültür ve hukukuyla yurtdışı arasında fark var." dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Anado-lu'ya bankalar kredi vermiyor." sözleri hatırlatıldığında ise Özince, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bunu kesinlikle sorun. Vallahi 'İş Bankası hariç' der. En çok kredi veren bankayız. Kredi vermeme konusu Güneydoğu veya Anadolu ile ilgili değil. Bazı yerler vardır, ikinci el piyasası asla çalışmaz. Vatandaş, vatandaşın malını almaz. İcradan mal almama gibi bir durum var. Fındık bahçesi kolay kolay el değiştirmez mesela. Bir ara tarım kredileri yaygınlık kazanmaya başlamıştı. Çiftçiler arazilerini rehin göstererek kredi almak istedi. 'Şu kadar dönümlük tarlaya karşılık hiç kredi vermiyorsunuz' dedi. Oysa banka teminata kredi vermiyor, yapılan işe kredi veriyor. Geri ödemesini de teminatı paraya çevirerek değil, yapılan işle kazanılan gelirle tahsil etmeyi düşünüyor. Biz baştan eğer bir teminatı paraya çevirerek krediyi tahsil edeceksek, kişi kendi malını kendisi satsın. Kredi de kullanmasın." Özince, Merkez Bankası'nın politikalarını olumlu bulduğunu ve süreci doğru yönettiğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim