• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

İş dünyası git gide çevreye duyarlılaşıyor

İş dünyası git gide çevreye duyarlılaşıyor
5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda markalar ve kişiler çevreye karşı sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiğini ele aldı

 

İş dünyasının liderleri ve önde gelen markaları sürdürülebilirlik için bir kez daha İstanbul’da bir araya geldi. 17-18 Eylül’de Swiss Otel’de gerçekleşen 5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda markalar ve kişiler çevreye karşı sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiğini ele alarak fikirlerini paylaştı. Yenilenebilir enerji, temiz teknoloji, enerji verimliliği, sürdürülebilir inovasyon ve finansman, entegre raporlama ve karbon yönetimi. Tümü çevreyi ve ekonomiyi doğrudan ilgilendiriyor. İş dünyası da çevreye olan sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiği konusunda fikirlerini 5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda masaya yatırdı. Bakanlıkların desteklediği ve birçok sponsor firmanın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte sürdürülebilir gelecek için; iş dünyasında son gelişmeler, uluslararası modeller, yenilikler, yasal düzenlemeler, standartlar, uygulamalar, teşvikler, mali ve mali olmayan riskler ve fırsatlar değerlendirildi.
 
LOJİSTİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLE BÜYÜYECEK
 
Etkinliğin destekleyici markalarından Batu Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, yeşil iş kavramının doğanın sürdürülebilirliği açısından önemine değinirken, kurumların yaklaşımlarının sektör ekonomilerine yansıdığının da altını çizdi. Taner Ankara, “Yeşil iş politikası öncelikle sorumluluk gerektirir. Bunun için de masraflar yapılır. Ancak yapılan işin ve sektörün geleceği, sürdürülebilirliği için bu yatırımların göz ardı edilmemesi gerekiyor.” diyerek, yatırımlarında sürdürülebilirliği ön planda tutmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.  Bu tür organizasyonların ve fikir paylaşımları yapılmasının sürdürülebilir bir ekonomi yarattığına da değinen Taner Ankara, sektörlerindeki büyümenin nasıl olabileceğini değerlendirdi: “Yeşil lojistik ilkeleriyle hareket ederek, karbon ayak izi sıfırlama yöntemleri için demir ve denizyolu uygulamalarını tercih ediyoruz. Karayolunda da düşük emisyonlu Euro5 araçlar kullanırken, karbon salınımını dengeleyecek ölçüde de fidan dikimi gerçekleştiriliyoruz.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim